26. oktober 2021
Martin Sangill har selv nedfældet nummeret Supper?s Ready noder i 664 takter og arrangeret det for 17 instrumenter og 15 korsangere. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Martin Sangill har selv nedfældet nummeret Supper?s Ready noder i 664 takter og arrangeret det for 17 instrumenter og 15 korsangere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Megapartitur med Genesis i forårskoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Megapartitur med Genesis i forårskoncert
Hillerød - 18. maj 2017 kl. 05:54
Af Tore G. C. Rich

Hillerød Musikskole opfører på lørdag Genesis' 23 minutter lange Supper's Ready i anledningen af bandets 50-års jubilæum. Musikskolens guitarlærer Martin Sangill har selv nedfældet nummerets noder i 664 takter og arrangeret det for 17 instrumenter og 15 korsangere, da noderne ikke fandtes i fuldstændig form forvejen.

Projektet har varet siden sidste sommer.

Supper's Ready anses som et centralt værk inden for progressiv rock, og af mange som Genesis' mesterstykke.

Opførelsen af Genesis' Supper's Ready afslutter koncerten, men først er der meget andet på programmet:

Der er blandt andet musik fra Hot Pans Steel Band, der i år har 25-års jubilæum, musikskolens nye orkester, Salonorkesteret med traditionsrig wiener-musik, Fokusband med gæst, bandet Jazzister i komposition med sydafrikanske rødder, lyden af det multikulturelle Europa i Zigøjnerorkesteret og tangoens toner i duet mellem cello og akkordeon.

Inden Suppers' Ready spilles det lille sologuitarnummer »Horizon«, som er en form for improvisation/fantasi over J.S. Bachs preludie fra 1. cello suite. »Horizon« bliver opfattet som en slags intro til »Supper's Ready«.

Hillerød Musikskoles foråskoncert på lørdag den 20. maj er kl. 15.00 i Støberihallen, Nordstensvej 1, Hillerød. Der er gratis adgang. Alle er velkomne.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?