18. oktober 2021
Lotte Petri er aktuel med en ny bog, sin femte roman.. Foto: Allan Nørregaard
Lotte Petri er aktuel med en ny bog, sin femte roman.. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med Petri på kirkegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med Petri på kirkegården
Hillerød - 30. april 2017 kl. 09:43
Af Janne Mulvad

Hillerødforfatteren Lotte Petri har netop sendt sin femte roman på gaden. Titlen er »Djævelens Værk«, og med den tager hun som krimiforfatter hul på et nyt kapitel. Krimiserien om forskeren Selma Eliassen er lagt på hylden, og Petri har kastet sig ud i et nyt univers med en ny heltinde.

- Selma-serien handlede meget om biologisk krigsførelse, bakterier og kemi. Jeg synes, det begyndte at blive lidt tænkt, siger Lotte Petri, som så sig om efter en ny heltindetype.

Det viste sig at være nemmere sagt end gjort - de fleste heltindetyper, som kvindelige politifolk og journalister var taget og er efterhånden lidt af en kliché. Arbejdet med heltinden og bogens øvrige persongalleri er en del af årsagen til, at denne femte roman har været to år undervejs.

Men nu er den her, og scenen sættes på Assistens Kirkegård på en mørk og regnfuld aften, hvor retsantropolog Josefine Jespersen leder et hold, der skal flytte over 1000 skeletter fra deres grave i den nordlige del af kirkegården for at gøre plads til en ny metrostation. Og Josefine Jespersen er Lotte Petris nye heltinde.

Retsantropologer arbejder blandt andet med at undersøge knoglerester.

- Når der ikke er mere tilbage af et menneske end knoglerne, kan det være svært at se, om det er en mand eller en kvinde - om det er en gammel eller en ung person - og hvad dødsårsagen er, siger Lotte Petri, som læste om rydningen af grave i Kristeligt Dagblad - og blev inspireret til at den nye heltinde skulle være retsantropolog.

- Det er mere spændende at skrive om en person, der har nogle specielle kompetencer - udover politiarbejdet, siger hun.

Der har dog også sneget sig en politimand ind i persongalleriet i Djævlens Værk - vicepolitiinspektør Alexander Damgaard.

- Han er ret konventionel. En almindelig drabsefterforsker, siger Lotte Petri, som også har en ret ukonventionel person med i sit nye univers.

En eksorsist med autorisation af paven. En mand, som træder til, når det onde - Djævelen - er på spil, og det er der noget, der tyder på han er i Petris femte roman.

Rejser du til udlandet i år?