17. september 2021
Sten Lünell står her i det lokale, han kalder for »Hjerterummet« i Hillerød Forsynings gamle lokaler på Ægirsvej.  Mastodonterne har fået lov til at overtage lokalerne, efter Hillerød Kommune købte bygningen for 11 millioner kroner i maj måned. Teaterforeningen har afsat en million kroner til renovering, og teaterchefen satser på, at renoveringsarbejdet er færdigt i januar 2022. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Sten Lünell står her i det lokale, han kalder for »Hjerterummet« i Hillerød Forsynings gamle lokaler på Ægirsvej. Mastodonterne har fået lov til at overtage lokalerne, efter Hillerød Kommune købte bygningen for 11 millioner kroner i maj måned. Teaterforeningen har afsat en million kroner til renovering, og teaterchefen satser på, at renoveringsarbejdet er færdigt i januar 2022. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mastodonterne indvier nye lokaler med en nyfortolkning af Pinocchio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mastodonterne indvier nye lokaler med en nyfortolkning af Pinocchio

Når Mastodonternes nye øvelokaler på Ægirsvej står klar om et halvt års tid, skal der øves på et helt nyskrevet Pinocchio-manuskript.

Hillerød - 29. juli 2021 kl. 06:06
Af Ann-Sophie Meyer

Den italienske børnebog »Pinocchio« fra 1883, der er skrevet af Carlo Collodi, bliver snart vækket til live på ny. For i efteråret 2022 opfører teaterforeningen Mastodonterne en helt nyfortolket udgave af eventyret i Royal Stage. Det fortæller Sten Lünell, teaterchef hos Mastodonerne.

arrow Læs også: Nyt kulturhus til 11 millioner kroner gøres klar til teaterforening

- Det bliver en fortælling om, hvordan man bliver et ordentligt menneske, og hvordan man undgår at blive et af de mange dumme æsler, der findes så mange af i den her verden. Der kommer til at være et særligt fokus på fortællingens karakterer, og det bliver en både dyb og lærerig forestilling, siger teaterchefen.

En fast base

Mastodonterne har for nylig fået nøglerne til deres nye lokaler på Ægirsvej 4, og det har vakt glæde. For siden Mastodonterne i 2018 rykkede ud af deres faste lokaler på Smørkildevej, som skulle rives ned, har teaterforeningen været uden fast opholdssted. Løsningen blev i første omgang et gammelt trykkeri på Milnersvej. Men den bygning skal også snart rives ned, så de nye lokaler i industrikvarteret falder på et tørt sted.

- Det betyder alt, at vi har fået lov til at være i de her lokaler. Hvis vi ikke havde det, havde vi været nødt til at lukke teaterforeningen eller søge ud til en anden kommune. Jeg er ikke helt ung mere, så det ved jeg ikke, om jeg havde orket at springe ud i. Det er et stort arbejde at skabe et helt nyt netværk i en ny kommune, og samtidig føler jeg også, at vi hører til i Hillerød, siger Sten Lünell og fortæller, at det er den adm. direktør fra Royal Stage, Carsten Larsen, der er idémanden bag, at Hillerød Forsynings tidligere lokaler på Ægirsvej kunne omdannes til en ny fast base for Mastodonterne og andre foreninger.

Den idé var Hillerød Kommune med på, og kommunen købte derfor den tidligere forsyningsbygning for 11 millioner kroner i maj måned.

Vigtige for kulturlivet

Det har været vigtigt for Hillerød Kommune at finde en fast base til Mastodonterne. Det oplyser Rikke Macholm (SF), der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

- Når vi gerne har villet hjælpe Mastodonterne med at finde nogle lokaler, så er det fordi, at vi er glade for at have dem i kommunen. Vi synes, at de gør rigtig meget for kulturlivet i byen, så det er vigtigt, at de bliver i kommunen, siger udvalgsformanden.

Mastodonterne har afsat en million kroner til istandsættelsen af lokalerne på Ægirsvej. Renoveringen går i gang, så snart alle relevante tilladelser er indhentet, og teaterdirektøren satser på, at de nyrenoverede lokaler står klar til januar, så forberedelserne til Pinocchio-forestillingen kan gå i gang.

arrow Sådan kan teatertrup flytte ind i forsyningshus
20. maj 2021 kl. 19:39 Opdateret: kl. 17:59
arrow Kommune køber ejendom af Hillerød Forsyning
20. maj 2021 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:50
arrow Mastodonterne jubler over udsigt til fast bolig
14. september 2020 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
Synes du, at kommunen er der for dig?