25. november 2020
I nogle uger før efterårsferien blev elever og lærere på Frederiksborg Gymnasium pålagt at gå med maske på grund af højt smittetal i Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
I nogle uger før efterårsferien blev elever og lærere på Frederiksborg Gymnasium pålagt at gå med maske på grund af højt smittetal i Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maskeforsøg afvist af medicinske tidsskrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maskeforsøg afvist af medicinske tidsskrifter
Hillerød - 22. oktober 2020 kl. 15:47
Af Anna Törnqvist Jensen

Resultatet af et forsøg om effekten af ansigtsmasker afventer stadig offentliggørelse. Det skyldes, at konklusionerne først skal udgives i et medicinsk tidsskrift, og foreløbig er forskningsresultaterne blevet afvist i tre medicinske tidsskrifter. Det skriver Berlingske.

Det var blandt andre Nordsjællands Hospital, der satte forsøget i gang i ugen efter påske, hvor 6000 forsøgspersoner deltog. Halvdelen skulle bære masker i 30 dage, og den anden halvdel skulle ikke. Siden har medier og forskere verden over i spænding afventet forskningsresultaterne, men foreløbig forgæves.

Christian Torp-Pedersen, professor ved Nordsjællands Hospital, fortæller til Berlingske, at konklusionerne på forsøget er blevet afvist af foreløbig tre førende medicinske tidsskrifter. Han ønsker dog ikke at oplyse tidsskrifternes begrundelse.

Ifølge Berlingske er en anden af studiets deltagende forskere, Thomas Lars Benfield, der er professor på Hvidovre Hospital, dog kommet nærmere en forklaring i en e-mail, som den tidligere New York Times-journalist Alex Berenson har delt på Twitter. Her skriver professoren nemlig:

»Så snart et tidsskrift er modig nok til at acceptere studiet.«

Over for Berlingske bekræfter Christian Torp-Pedersen desuden, at forskningsresultaterne i nogles øjne kan opfattes som kontroversielt.

- Sådan vil jeg også tolke det, siger Christian Torp-Pedersen til Berlingske.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?