28. september 2021
Æbelholt Klosterruin inviterer til festival i dagene fra den 14. til den 22. august. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Æbelholt Klosterruin inviterer til festival i dagene fra den 14. til den 22. august. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marked bliver til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marked bliver til festival

Æbeholt Klosterruin sadler om og afholder en festival i stedet for et middelaldermarked

Hillerød - 25. juli 2021 kl. 06:00
Af Martin Warming

Museet på Æbelholt Klosterruin har tidligere afholdt middelaldermarked, men museet må nu sande, at der efterhånden er tærsket langhalm på begrebet 'middelaldermarked'.

arrow Læs også: Se billederne: Første Æbelholt Klosterfestival blev skudt i gang

Derfor sadler museet nu om og afholder i stedet en festival.

I middelalderen var Æbelholt Kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af den hellige Sankt Vilhelm, som var klosterets tidligere abbed (forstander, red.). Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt og handlende falbød deres varer.

"Nu hylder vi fortidens marked med en festival fra 14. til den 22. august - det bliver to lørdage med marked, formidling og værksteder og to søndage med rundvisninger og en lille forfriskning. På hverdagene er der Middelalderskole for skoleklasser," skriver Æbelholt Klosterruin i en pressemeddelelse.

Klosterfestivalen indledes med en gudstjeneste i klosterruinerne lørdag den 14. august klokken 11, og så danses festivalen i gang med middelalder-dans på ruinen.

"Kom med tilbage i tiden for en stund og lad sanserne gå på opdagelse. Smag på middelalderpandekager, øl og most og ny-kærnet smør. Vær arkæolog for en dag og tag på metaldetektorundersøgelse ved ruinen eller læg et skeletpuslespil ved museet. Lær om klosterhavens lægeplanter og hør om den medicin vi har 'opfundet' ud fra planterne - eller prøv selv at trille piller, som apotekeren engang gjorde det," skriver museet i pressemeddelelse.

Man kan også gøre et godt køb på museet og få en historisk plante fra klosterhaven med hjem - eller tage del i de forskellige arbejdende værksteder

Og der er også masser af sjov for børnene, der blandt andet kan prøve at danse middelalderdans, hugge i sten, lave salve, få en ridetur, kærne smør, male sværd eller smykkeskrin og lave mosaik og bedekranse.

Du kan læse mere om festivalen på www.museumns.dk, hvor du også kan se hele programmet.

arrow Historien om klosteret der forsvandt fra jordens overflade
13. juli 2020 kl. 05:47 Opdateret: kl. 22:31
arrow Udstillingen »Grumme skæbner« led en grum skæbne
24. maj 2020 kl. 12:28 Opdateret: kl. 15:48
Stemmer du til kommunalvalget i år?