13. december 2017
Birgit Rasmussen (med ryggen til th.) og Anny Andersen (med ryggen til tv.) var to af dem, der brugte weekenden i Kedelhuset, hvor de syede børnetøj til verdens fattigste.
gallery icon

Se billedserie

Birgit Rasmussen (med ryggen til th.) og Anny Andersen (med ryggen til tv.) var to af dem, der brugte weekenden i Kedelhuset, hvor de syede børnetøj til verdens fattigste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maraton med nål og tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maraton med nål og tråd
Hillerød - 20. marts 2017 kl. 04:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag, lørdag og søndag var der symaraton i Kedelhuset, arrangeret af Røde Kors Hillerød. Børnetøjet, der blev syet, skal sendes til verdens fattigste børn.

Humøret var højt, hyggen i højsæde og symaskinerne brummede derudaf, da Frederiksborg Amts Avis kiggede forbi Kedelhuset søndag ved middagstid. Der var ingen tegn på træthed, selvom kvinderne havde siddet bag maskinerne i mange timer.

- Vi er ikke trætte i øjnene og hænderne. Det er mere snakketøjet, grinede Birgit Rasmussen, der havde været med og syet i alle tre dage. Det er blevet til 22 stofposer fra hendes hånd, som skal bruges til at pakke babytøj i, som skal sendes til de fattigste og mest trængende i verden.

- Vi gør det, fordi det er hyggeligt og for den gode sags tjeneste. Jeg syer alligevel, når jeg skal slappe af, så når man er sådan en gammel rotte i faget, så bliver man ikke træt, sagde Anny Andersen, der har syet har syet tre joggingsæt og fire bluser. De omkringsiddende kvinder nikkede.

Det var niende gang, Røde Kors i Hillerød arrangerede symaraton. Kvinderne har syet fra kloken 10-17 fredag og lørdag og 10-16 søndag. Nogle har været med noget af tiden, mens andre har været med alle tre dage. Hver dag har der været cirka 25 kvinder i gang, og det er rekord i forhold til tidligere år.

- Jeg er utrolig imponeret. Jeg er ret stolt af det her projekt, for vi er det eneste sted i landet, hvor det fungerer. I går kom der to damer helt fra Kolding for at være med, og i dag var vi to med fra Amager, fortalte Irene Hansen.

Kvinderne syede børnetøj til børn i alderen halvandet til 12-13 år. Det er både sommer- og vintertøj, og tøj der taget hensyn til muslimske og ikke-muslimske landes traditioner. På tirsdag sendes al tøjet til Røde Kors' lager i Kliplev, hvor det pakkes og sendes til børn i verdens fattigste lande.

- Vi når op på at sy omkring 300 stykker tøj. Vi løbet af årene har vi fået produceret mere og mere, og det er af bedre og bedre kvalitet, fortalte Irene Hansen og tilføjer, at tøjet bliver syet er nyt stof, der er blevet doneret til Røde Kors. Tøjet er desuden uden lynlåse og knapper, så det er nemt for børnene at tage på, og det kan være svært at reparere en ødelagt lynlås der, hvor tøjet kommer hen.

Irene Hansen er foruden at være tovholder på projektet i Kedelhuset også leder af Nørklerne, der strikker, syer og hækler børnetøj, som hovedsagligt sendes til Røde Kors' udviklingsprojekter i det meste af verden. De strikker også bamser til børn, hvis forældre er i fængsel samt huer, vanter, strømper og tæpper til hjemløse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk