3. juni 2020
Motionsdag den sidste dag inden efterårsferien har bredt sig fra skolerne til virksomhederne. Foto: Dan Møller
Motionsdag den sidste dag inden efterårsferien har bredt sig fra skolerne til virksomhederne. Foto: Dan Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man bliver glad i låget af at motionere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man bliver glad i låget af at motionere
Opdateret 17. oktober 2016 kl. 22:06
Hillerød - 17. oktober 2016 kl. 06:02
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolebørnene har gjort det i årevis. Nu er det blevet de voksnes tur til at komme ind i kampen og fejre en årlig tilbagevendende motionsdag på arbejdspladsen hver den sidste fredag før efterårsferien. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Hillerød greb en lokal sundhedskonsulentvirksomhed stafetten og udfordrede fire arbejdspladser i byen til at være med på motionsløjerne. Vibeke Lund fra Sukkersheriffen havde udformet et tæt pakket program for dagen og inviteret lokale instruktører til at stå for aktiviteterne.

Omkring 100 medarbejdere fik rørt sig og grinet mere, end de ellers ville have gjort.

På Hillerød Rådhus lavede omkring 50 medarbejdere først morgengymnastik og siden qi gong i kantinen.

I sundhedscentret blev der midt på dagen danset zumba, så rødmen steg dem i kinderne.

Hos CC Plast var der styrketræning på formiddagens program, hvilket også var tilfældet lidt senere hos ERA BILER, hvor mekanikere og bilsælgere desuden også tog talstærkt imod tilbud om at lave værksteds-yoga og TRX-træning om eftermiddagen.

Efter fyraften var der arrangeret crossfit-træning i Your Healty Life og cykelhold i Hillerød Fysioterapi og Træningscenter. Alt sammen gratis for alle interesserede, der havde lyst til en prøvetime med dygtig instruktion.

- Vi susede selv med rundt hele dagen og introducerede initiativet og de enkelte aktiviteter på hver eneste arbejdsplads. Her benyttede jeg en kærkommen lejlighed til at markedsføre og brande fænomenet motion med en kort båltale. Efter min mening er motion ofte dybt undervurderet i forhold effekten på humør, velvære, koncentration, energi og viljestyrke. Der er mest fokus på forbrænding, vægttab, store muskler og alt det, man ser i spejlet, men motion er meget mere end det, siger Vibeke Lund og tilføjer, at der var masser grin og god karma rundt om dagens fysiske udskejelser.

- Man bliver altid gladere i låget af at motionere - også selv om man troede, man var det i forvejen, siger hun.

Initiativet er landsdækkende og taget af Dansk Firmaidrætsforbund. Herfra stillede man med yoga-instruktør og qi gong instruktør.

Drømmesenariet er, at alle med tiden får mulighed for at dyrke 120 minutters motion om ugen i arbejdstiden. Der er mange gode grunde til at give sine medarbejdere en fair chance til at få dyrke motion i arbejdstiden. For det første, vil der være mange flere, der får tid i en travl hverdag til at få det gjort.

For det andet er der penge at tjene på en investering i dette hjørne af medarbejdernes sundhed.

Det er for længst dokumenteret, at medarbejdere i god fysisk form er mest arbejdsglade og at graden af arbejdsglæde kommer til udtryk på bundlinjen som lavere sygefravær. Hertil skal lægges øget personligt overskud til at yde den bedste service, bedre koncentration og færre fejl i arbejdet. Det er sikkert og bevist.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?