24. oktober 2021
Det er to år siden, at der senest blev afviklet MTB Marathon, men nu er Hillerød-klassikeren tilbage. Med start på søndag midt i byen.  Foto: Allan Nørregaard
Det er to år siden, at der senest blev afviklet MTB Marathon, men nu er Hillerød-klassikeren tilbage. Med start på søndag midt i byen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: MTB Marathon med fornyelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MTB Marathon med fornyelse
Hillerød - 28. september 2021 kl. 09:25
Af Niels Idskov

Med allerede over 950 tilmeldte er der ingen tvivl om, at også dette års udgave af Merida MTB Marathon på sti og skov rundt om Hillerød bliver en succes.

arrow Læs også: Se billeder: MTB Marathon vendte stærkt tilbage

25 udgaver af løbet var nået, da Covid-19 i fjor satte en bremse på denne efterårs-klassiker for Mountainbike-folket, men nu er man klar til løbet for 26. gang. På søndag kl. 9.20 ruller de første ryttere i gang midt i Hillerød.

- MTB Marathon er en tradition her i Nordsjælland, og traditioner er ofte også succesfulde. Derfor skal man nok ikke ændre for meget på dem, men alligevel må der vel gerne være lidt fornyelse, mener Camilla Bergmann fra Allerød Orienteringsklub.

Efter 25 år med Per Øbro og Klub MTB Marathon som arrangør skulle Allerød Orienteringsklub sidste år overtage værtsskabet, men det sker altså nu med et års forsinkelse.

- Medlemmer af klubben har været med som hjælpere gennem flere år, så vi føler os klædt godt på til den store opgave, vurderer Camilla Bergmann.

Tænker langsigtet
Tilbage til nyskabelserne: Hvor løbet frem til 2019 bød på tre udgaver er der nu fem. En nyskabelse er også at Shimano er med som hovedsponsor ved siden af Merida. Derimod ligger det fast, at alle deltagere efter strabadserne diverteres med gullasch og alkohol fri øl.

- Vi vil selvfølgelig gerne videreføre de mange gode traditioner, som kendetegner løbet, blandt andet starten i centrum af Hillerød, de lange og gode ruter og den fine service hele vejen rundt. Men Allerød OK tænker også langsigtet og fornyelse omkring MTB Marathon, siger løbsleder Peter Reibert Hansen fra Allerød OK. Merida MTB Marathon starter fra Slotsgade i centrum af Hillerød.

Herfra bliver ruterne ført via Frederiksborg Slot og ud i Nationalpark Kongernes Nordsjællands. Det sker ad almindelig skov- og grusveje samt spændende singletrack's, som det hedder.

Eliten kører marathon-distancen på 103 kilometer, mellemdistancen er på 57 kilometer, og så er der en såkaldt motionsrute på 32 kilometer.

De nye distancer er på henholdsvis 80 og 61 km.

Rute til gravelcykler
Tilbage til nyskabelsrne: Hvor kvinderne tidigere bare kørte sammen med mændene, er der nu oprettet en særlig rute for dem.

- Løbet har i de seneste år kun haft 6-7% kvindelige deltagere. Vi vil gerne bidrage til at fremme mountainbikekulturen blandt kvinder, så derfor er et af indsatsområderne i år en 80 kilometer rute kun for kvinder, fortæller Peter Reibert Hansen. Af de foreløbig ca. 950 tilmeldte er der 70 kvinder, hvilket udgør 13-14 procent. De senere år har løbet kun haft en kvindelig deltagelse på omkring 6-7 procent.

Den anden nye distance på 61 kilometer er målrettet deltagere, der kører på andre cykler end MTB´ere, f.eks. crossere og gravelcykler. En gravelcykel er mere holdbar end en racercykel og hurtigere end en mountainbike.

arrow Se billederne: Så er MTB Marathon skudt i gang
03. oktober 2021 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:15
arrow Nye kræfter ved pedalerne til årets store cykel-event
15. april 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:35
arrow Nordsjællandsk MTB-løb nomineret til årets event
05. november 2019 kl. 08:59 Opdateret: kl. 08:59
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?