24. oktober 2021
Nye Borgerliges lokalformand i Hillerød-kredsen, Morten Bille, har respekt for Mette Thiesens beslutning om ikke at genopstille. Han ærgrer sig dog, siger han. Foto: Allan Nørregaard
Nye Borgerliges lokalformand i Hillerød-kredsen, Morten Bille, har respekt for Mette Thiesens beslutning om ikke at genopstille. Han ærgrer sig dog, siger han. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalformand ærgrer sig over stemmeslugers beslutning: Jeg er ked af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalformand ærgrer sig over stemmeslugers beslutning: Jeg er ked af det
Hillerød - 06. januar 2021 kl. 05:26
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Nye Borgerliges lokalformand i Hillerød-kredsen, Morten Bille, ærgrer sig over, at partiets eneste medlem af byrådet, stemmeslugeren Mette Thiesen, ikke genopstiller ved kommunalvalget i november.

arrow Læs også: Ny spidskandidat langer ud: Kirsten Jensen har diskvalificeret sig selv som leder

- Det er jeg rigtig ked af, for Mette er en ualmindelig dygtig, ambitiøs og arbejdssom politiker. Omvendt kommer det ikke som en kæmpe overraskelse, fordi der blandt andet er rigtig meget at lave på Christiansborg. Hun har haft travlt med at få styr på de overordnede landspolitiske linjer, og det kan være svært at gabe over begge dele. Men nu gør hun plads til en meget stor og voksende vælgerforening, som kan sætte et andet hold. Hun kommer til at være stærkt involveret i vores lokale arbejde, og hun er fortsat medlem af bestyrelsen. Men jeg har stor respekt for hendes beslutning, siger Morten Bille.

Stemmesluger i 2017

Mette Thiesen skiftede i juni 2017 fra De Konservative til Nye Borgerlige. Få uger efter skiftet gav bestyrelsen hende posten som partiets spidskandidat til kommunalvalget samme år, selvom der allerede var valgt en spidskandidat, nemlig Kim Hendry, der på det tidspunkt var medlem af byrådet for Nye Borgerlige. Kort efter forlod Kim Hendry partiet og fortsatte i byrådet som løsgænger.

Mette Thiesen fik som spidskandidat for Nye Borgerlige et kanonvalg i 2017, og med 826 personlige stemmer var hun den kandidat, der fik tredjeflest personlige stemmer.

Alligevel er Morten Bille ikke nervøs for partiets fremtid, selvom vælgerne ikke længere kan stemme på Mette Thiesen lokalt.

- Det bygger jeg på to parametre, og det er antallet af medlemmer, som er voldsomt stigende, og de landspolitiske prognoser. I Gribskov, som er en del af Hillerød-kredsen, har vi nok landets største tilslutning til Nye Borgerlige i forhold til antallet af borgerlige vælgere, og det smitter også af i Hillerød, siger han.

Nye Borgerlige skal på en generalforsamling den 26. januar stille holdet af kandidater og en spidskandidat til kommunalvalget i november. Her stiller Morten Bille, der har været stedfortræder for Mette Thiesen de sidste tre år, op. Han fik ved sidste kommunalvalg 28 personlige stemmer og blev ikke valgt ind.

- Jeg har deltaget i budgetprocessen de sidste år sammen med Mette, og jeg har været hendes stedfortræder, og det har givet mig blod på tanden til at stille op igen, siger Morten Bille.

Bliver Morten Bille valgt som spidskandidat, skal lokalforeningen vælge en ny formand.

arrow Små blå partier vil undgå stemmespild
28. august 2020 kl. 05:33 Opdateret: kl. 21:25
arrow Blå partier i valgforbund
27. august 2020 kl. 10:44 Opdateret: kl. 10:44
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?