13. juni 2021
- Vi foreslår, at man beriger området ved at tage noget væk, og samtidig beriger det med at tilføre noget, uden at ødelægge det åbne land, siger Torben Espenhain.
- Vi foreslår, at man beriger området ved at tage noget væk, og samtidig beriger det med at tilføre noget, uden at ødelægge det åbne land, siger Torben Espenhain.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale vil smide erhverv på porten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokale vil smide erhverv på porten

Lokalt ønske om at komme af med erhverv til gengæld for plads til nye boliger.

Hillerød - 12. november 2020 kl. 11:32
Af Janne Mulvad

Produktionsvirksomheder, lager og andet erhverv i Hammersholt Erhvervspark skal forlade stedet. Erhvervsbygningerne skal jævnes med jorden, og der skal i stedet bygges boliger.

arrow Læs også: DEBAT: Savner politisk ansvar, når embedsmænd svigter

I hvert fald, hvis det står til de lokale kræfter i foreningen Rent Miljø i Hillerød Syd (RMH), som foreslår Hillerød Kommune at området i kommuneplan 2021 konverteres fra erhvervsformål til boligformål.

- Det skal selvfølgelig være frivilligt, men efterhånden som noget bliver ledigt, kan man begynde at bygge boliger der. Værdien af sådan en byggeret er jo meget høj, så grundejeren kan få måske 120 millioner kroner, han kan putte i lommen ud af det. Og det ville være bedst for området, hvis der ikke lå et industriområde midt i boliger og natur.

Ordene er Torben Espenhains, formand for RMH og nabo til virksomheden Nordisk Perlite, der ligger i Hammersholt Erhvervspark. Torben Espenhain står bag en lang række af de mange klager over støj og støv fra virksomheden.

- Det ligger bare ikke godt, det erhversområde, heller ikke trafikalt. Der er mange steder, sådan noget kunne ligge i stedet, måske et motorvejsnært område. Moderne virksomheder ligger jo ikke, hvor der kun er en lille tilkørselsvej.

»Ikke hensigtsmæssigt«

I erhvervsparken ligger i dag en lang række virksomheder af forskelligt art. Nordisk Perlite ejer selv sin fabrik og grund, men resten af Hammersholt Erhvervs­park er ejet af selskabet Frederiksborg Korn- og Maskinanpartsselskab, som er ejet af Jakob Evart.

Og her er ikke just begejstring for forslaget fra den lokale miljøforening.

- Det vil ikke være hensigtsmæssigt at opføre boliger i tilknytning til erhvervsområdet. For det første går en tæt koncentration af erhverv og boliger dårligt i spænd med hinanden. Det vil rumme naboklager og naturlige uenigheder, skriver Jakob Evart i en mail til redaktionen. Han skriver videre:

- På den anden side har erhvervsparken udviklet sig til at være arbejdsplads for 70-80 mennesker, hvor en lang række virksomheder har fundet sig naturligt tilrette. Det giver i min optik ikke mening at flytte rundt på erhvervs- og boligområder i tide og utide.

Pas på det åbne land

Bag forslaget fra RMH ligger et ønske om at friholde det åbne land i Hammersholt for boliger.

- Når man kører gennem Hillerød, kommer man pludselig ud på landet, hvor der er åbne arealer på begge sider. Vi synes, man skal bevare det åbne land fra St. Dyrehave hele vejen ud langs Brødeskovvej. siger Torben Espenhein om området.

- Vi synes slet ikke, der skal bygges noget i Hammersholt. Men hvis udviklingen af Hillerød skal fortsætte herude, skal det ikke være i det åbne land, men et sted, hvor der allerede er bebygget. Hammersholt Erhvervspark ligger bag nogle store volde, og det vil være fint at få boliger ind i det område, frem for i det åbne land, siger han.

RMH foreslår, at der opføres forskellige typer boliger i området.

- Man kunne skabe mulighed for, at man kan leve her hele sit liv. I dag er det primært ejerboliger med familier, men hvad med ungdomsboliger og lejeboliger, til hvis man bliver skilt. Og et plejehjem, så man også kunne ende sine dage her.

arrow Dette mener Hillerød Kommune om byggeri i idyllisk landskab
01. februar 2021 kl. 15:48 Opdateret: kl. 21:22
arrow Idyllen er truet: Naturfredningsforening vil stoppe byggeri
21. januar 2021 kl. 05:52 Opdateret: kl. 17:27
arrow Udskældt fabrik får ja til at udvide
04. december 2020 kl. 05:12 Opdateret: kl. 16:17
Hvor langt tror du Danmark når ved EM