20. september 2021
Eleverne fik senere et bevis på, at de havde vundet. Her ses de med lærer Mia Holmbach Keil. Privatfoto
Eleverne fik senere et bevis på, at de havde vundet. Her ses de med lærer Mia Holmbach Keil. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale skolebørn vandt klimapris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale skolebørn vandt klimapris

Elever fra 5.t på Kornmarksskolen hev klima-hovedpris hjem

Hillerød - 15. september 2021 kl. 15:18

Vinderne af årets klima-hovedpris 2021 var elever fra 5.t på Kornmarksskolen i Hillerød Kommune med deres idé om at lave en batterioplader på solceller.

Vinderne blev kåret 20. august til årets børneklimamøde i Klimatorium - Danmarks internationale klimacenter. Her deltog flere end 3.000 børn fra 4. og 5. klasse fra 74 skoler i hele landet. Det hele blev transmitteret ud til skolerne virtuelt. Udover ideerne, som eleverne har arbejdet med forud for mødet, var på selve mødet klimaquiz, klimasnak og en hilsen til alle de deltagende børn fra klimaminister Dan Jørgensen.

Hovedprisen gives til en gruppe, som har skabt en særlig god løsning som opfylder flere klimamål - og det blev altså eleverne Carla, Nanna, Alfred og Nicas fra 5.t.

"En ide som både er kreativ, godt udført, inspirerende præsenteret og med tanker om teknologiske løsninger. Vinderen er en ide, som både er mulig at realisere nu, og som samtidig er relevant for politikerne og virksomheder, der kan tage fat på det. Og så er det selvfølgelig også dybt relevant for alle os andre og forbrugerne," lyder det fra dommerne.

"Det vil jo være spændende om man kan slippe helt af med engangsbatterier og samtidig gøre det let for alle at gøre en forskel i forhold til klimaet," lyder det videre.

Hele børneklimamødet kan ses på www.klimatorium.dk.

Synes du, at kommunen er der for dig?