27. oktober 2020
Eva Holmegaard Larsen er udover at være sognepræst i Nødebo og Gadevang også teologisk konsulent for stiftet. Foto: Trine Lønbro Nielsen
Eva Holmegaard Larsen er udover at være sognepræst i Nødebo og Gadevang også teologisk konsulent for stiftet. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal sognepræst missede posten som biskop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal sognepræst missede posten som biskop

Eva Holmegaard Larsen fra Nødebo/Gadevang må se sig slået af provst fra Gentofte

Opdateret 14. oktober 2020 kl. 15:41
Hillerød - 14. oktober 2020 kl. 15:15
Af Trine Lønbro Nielsen

Det krævede kun en enkelt valgrunde at vælge, hvem den næste biskop af Danmarks største stift, Helsingør Stift, skal være.

arrow Læs også: - Jeg vil være en biskop, der er til at få fat i

Peter Birch, provst i Gentofte, løb nemlig med hele 53 procent af stemmerne, og dermed er det afgjort, at det er ham, der skal besidde posten efter den nuværende biskop Lise-Lotte Rebel, der træder af ved årets udgang.

Tillykke til stiftet

For sognepræst i Gadevang og Nødebo, Eva Holmegaard Larsen, der var blandt bispekandidaterne, blev det altså ikke til en ny stilling i denne omgang.

"Jeg vil først og fremmest sige tillykke til hele stiftet, der har fået en ny biskop. Peter Birch har rigtig mange gode års erfaring, og han har taget rigtig mange gode folk med sig. Han har haft en stærk og professionel kampagne, og den slags giver pote," lyder det fra Eva Holmegaard Larsen, der nu vil fokusere på at nedbringe det efterslæb, som valgkampen har skabt.

Godt samarbejde

"Peter Birch og jeg får et godt samarbejde fremadrettet. Det havde vi allerede aftalt inden valget, at vi ville uanset, hvad udfaldet blev," tilføjer hun.

Udover Peter Birch var Eva Holmegaard Larsen oppe imod Ulla Thorbjørn Hansen og Asser Skude, der fik henholdsvis 24,6 og tre procent af stemmerne. Eva Holmegaard Larsen fik 17,6 procent af stemmerne.

Valget blev afholdt tirsdag den 13. oktober.

arrow Fire præster stiller op til bispevalg
26. august 2020 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Lokal kandidat stiller op til bispevalg
07. juli 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:32
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?