30. juli 2021
Portrættet 'Anton' er udvalgt til udstillingen 'Portræt Nu!' på Frederiksborg Slot - og både fotograf og portrætperson er lokale. Foto: Lone Laue
Portrættet 'Anton' er udvalgt til udstillingen 'Portræt Nu!' på Frederiksborg Slot - og både fotograf og portrætperson er lokale. Foto: Lone Laue
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal portrætkunst kom gennem nåleøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal portrætkunst kom gennem nåleøjet

Lone Laues portræt 'Anton' er udvalgt til 'Portræt Nu!' på Frederiksborg Slot

Hillerød - 21. maj 2021 kl. 14:34

Blandt de 151 portrætter, som netop nu er udstillet på Frederiksborg Slot, er også et værk med både en lokal kunstner - og en lokal portrætteret.

arrow Læs også: Læs hele rektors tale til translokation i et særligt coronaår: - Jeg er stolt og stærkt optimistisk

Portrætfotografen Lone Laue fik nemlig sit portræt 'Anton' udvalgt af juryen til udstillingen 'Portræt Nu!' blandt de i alt 1153 kunstneres værker.

Modvægt til selfies

Lone Laue har portrætteret 18-årige Anton Mohr, som bor med sin familie i Nødebo, går i 3.G på Frederiksborg Gymnasium og er ven med Lone Laues søn, Knud.

Med billedet af Anton ønskede Lone Laue at skabe et klassisk portræt som modvægt til nutidens selfies med filtre, der udglatter, forskønner og fjerner de små tegn med alder og liv:

"Det er et forsøg på at vise en ung mand, der har forladt sin barndom, måske endnu ikke helt føler sig som en voksen mand, men som allerede nu møder de voksnes problemstillinger. Alvoren begynder stille at gøre sit indtog, men det er også drømmenes, frihedens og de store tankers tid. Det spirer," fortæller hun om portrættet.

Lone Laue er kommunikationsuddannet og afsluttede i november 2020 den to-årige, weekendbaserede fotografuddannelse KPP i Odense samt en Master i portrætfotografi. Hidtil har hun arbejdet med PR, salg og markedsføring af bøger, design og brugskunst.

Hun har siden 2008 boet på Tamsborgvej Hillerød, hvor hun også har et mindre studie.

Ekstra stolt

Hun glæder sig over, at juryen udvalgte netop hendes værk til udstillingen:

"Den internationale jury ved under voteringen ikke, hvem kunstnerne er, fordi hele udvælgelsen er anonym, så ingen har vidst, at der var en hillerødborger blandt de 150, der kom gennem nåleøjet. Det er klart, at jeg som hillerødborger er ekstra stolt og meget ydmyg over nu at hænge inde på slottet, da slottet jo betyder så meget for alle os, der bor i Hillerød," fortæller hun.

'Portræt Nu!' kan opleves frem til 1. august.

Mdt

arrow Se billederne: Glade studenter fejret på gymnasiet
25. juni 2021 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:20
arrow Karoline og Jonas var først til at få huen på
17. juni 2021 kl. 14:13 Opdateret: kl. 09:57
arrow Vinder af konkurrence: Nedbrydeligt plastik sikrede sejren
03. maj 2021 kl. 06:06 Opdateret: kl. 17:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?