22. oktober 2021
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte torsdag sundhedscentret i Hillerød. Her lagde han op til, at kommunerne skal have mere ansvar på sundhedsområdet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte torsdag sundhedscentret i Hillerød. Her lagde han op til, at kommunerne skal have mere ansvar på sundhedsområdet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løkke: Kommuner skal løse flere sundhedsopgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke: Kommuner skal løse flere sundhedsopgaver
Hillerød - 13. januar 2019 kl. 05:27
Af Anna Törnqvist Jensen

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag var på besøg på sundhedscentret i Hillerød blev han bekræftet i sine planer for sundhedsområdet. Det fortalte statsministeren til Frederiksborg Amts Avis efter besøget:

- Der er et kæmpe potentiale i, at kommunerne træder mere i karakter og løser nogle flere sundhedsopgaver. Det er bedre for patienterne, og det er også bedre for personalet, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Vi bliver næsten en kvart million flere 75-årige, næsten dobbelt så mange diabetikere, 30-40 procent flere KOL-patienter, og det betyder altså, at der kommer et kæmpe pres på sundhedssektoren de kommende år. Nu har vi bygget supersygehuse, og det har øget den specialiserede behandling, men det er jo umuligt både økonomisk, personalemæssigt og livskvalitetsmæssigt, hvis alt det, der er behov for i fremtiden, skal løses der. Derfor skal vi have et langt tættere samarbejde mellem sygehus og kommune, og det er sundhedscentret her jo et eksempel på, at man allerede er nået meget langt med. Men idéen med den sundhedsreform, vi kommer med om lidt, er at nå endnu længere og få det gjort alle steder i landet og ikke kun i Hillerød.

I Hillerød er kommunen positivt indstillet over for udsigten til at få større ansvar på sundhedsområdet.

- Vi kan godt det, vi skal, men vi må ikke det, vi kan. Hvis vi må løse flere opgaver tæt på borgerne, er der flere, der kan spare en tur og frem og tilbage til hospitalet. Der er jo mange indlæggelser, som kun varer få timer, og tænk at være 85 eller 95 år og skulle den tur. Det hjælper altså ikke ret mange mennesker. Det ville give god mening, hvis en sygeplejerske kan foretage nogle målinger og vurderinger, siger Christina Thorholm (R), formand for Omsorg og Livskraftudvalget i Hillerød Kommune.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?