18. januar 2021
Nordsjællands Politi ransagede fredag en landejendom i Gørløse, hvor en række luksusbiler var gemt af vejen i en bygning. Foto: Allan Andersen
Nordsjællands Politi ransagede fredag en landejendom i Gørløse, hvor en række luksusbiler var gemt af vejen i en bygning. Foto: Allan Andersen
Foto: ALLAN ANDERSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejede lade ud til stjålne biler: Troede lejer var fritidsmekaniker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejede lade ud til stjålne biler: Troede lejer var fritidsmekaniker
Hillerød - 09. november 2019 kl. 15:48
Af Janne Mulvad

Ejeren af den lade på en landejendom ved Gørløse, hvor politiet fredag fandt 29 dyre biler, som formodes stjålet, troede han havde lejet sin lade ude til en fritidsmekaniker.

arrow Læs også: 31-årig fængslet for organiseret tyveri af luksusbiler

- Der har været en trafik, især om aftenen, siger den 73-årige ejer, som ikke fandt den sene trafik mistænkelig.

- Han havde jo arbejde om dagen, så det er naturligt, at en fritidsmekaniker kommer om aftenen, siger han, som ikke ønsker at få sin ejendom nærmere identificeret.

Det var midt på dagen fredag, at politiet pludselig dukkede op med en stor politistyrke ved laden og begyndte at bugsere de mange luksusbiler væk. Blandt bilerne fra en Lamborghini og en Maserati, men også andre dyre luksusbiler af mærkerne Mercedes, Range Rover og BMW blev slæbt ud laden.

Politiet har endnu ikke undersøgt alle bilerne, men foreløbig er det konstateret, at en stor del af dem er stjålet, og meget tyder på, at politiet nu er på sporet af en sag om organiseret tyveri og salg af dyre luksusbiler på det ordinære brugtmarked.

Samtidig med at bilerne blev kørt væk fra laden, blev den 31-årige mand, der i to år har lejet laden i Gørløse, også kørt væk. Lørdag blev han varetægtsfængslet i fire uger for biltyveri, subsidært hæleri. Teorien er, at der er tale om kloning af biler, hvor man erstatter det originale stelnummer i bilen med et kopieret stelnummer fra en anden bil, og dermed kan sælge den stjålne bil videre.

Den 73-årige gårdejer har oplyst til Ekstra Bladet, at den 31-årige er »en pæn og nydelig mand, som til daglig er ingeniør i en stor kendt dansk virksomhed«. Han har ikke lagt mærke til, at manden har kørt bilerne ind i laden, og før han så bilerne fredag, anede han ikke, at der stod 29 luksusbiler på hans ejendom.

arrow Skjulte mere end 20 luksusbiler i landbrugsbygning
09. november 2019 kl. 10:24 Opdateret: kl. 10:27
arrow Mand anholdt: Maserati og andre luksusbiler beslaglagt
08. november 2019 kl. 15:57 Opdateret: kl. 16:08
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?