20. juni 2021
Ny udstilling åbner 29. april på Kunsthuset Annaborg. Her ses værk af Peter Bork-Johansen. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Ny udstilling åbner 29. april på Kunsthuset Annaborg. Her ses værk af Peter Bork-Johansen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landmalerne udstiller i Kunsthuset Annaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmalerne udstiller i Kunsthuset Annaborg

Ny udstilling åbner 29. april i Kunsthuset Annaborg

Hillerød - 28. april 2021 kl. 15:34

Torsdag 29. april klokken 12 åbner Kunsthuset Annaborg med en udstilling af den sydfynske og langelandske kunstnergruppe Landmalerne.

arrow Læs også: Ny udstilling: Rum og bevægelse på Annaborg

Gruppen opstod i 2002, og fælles for kunstnerne er, at deres værker har naturen som kunstnerisk udgangspunkt og landskaber som foretrukne motiv.

"Inspirationen har de fået ved at gå ud i naturen og sanse de mange indtryk af landskabernes og lysets skifte med vejret, årstiderne og døgnets rytme. Kunstnerne har dog vidt forskellige udgangspunkter i kunstnerisk udtryk og blikvinkler på naturen. De fleste af kunstnerne er inspireret af naturen på Sydfyn eller på Langeland, men andre har fundet deres inspiration i den voldsomme natur i fjernere egne som bl.a. Norge, Færøerne og Grønland. Der er også store forskelle i materialevalg, fra olie, akryl og linoleumssnit til kalligrafi og tegning. Samlet giver det en variabel og spændende udstilling, en god måde at byde foråret velkommen på," skriver Kunsthuset Annaborg i en pressemeddelelse.

10 udstillere

På udstillingen kan ses værker af: Keld Nielsen, Mogens Sjøgård, Kurt Servé, Hans Peter Hansen, Peter Bork-Johansen, Esben Eriksen, Jørgen Hinke og Ole Vedby Jørgensen. Som gæsteudstillere er billedhugger Ole Madsen og kunstværker Allan Bauer, som supplerer Landmalernes værker med skulpturer og skåle og fade i granit.

Coronapas

Ligesom på andre udstillingssteder og museer er Annaborg underlagt Sundhedsstyrelsens regler. Man skal derfor fremvise Coronapas og bruge ansigtsmaske eller visir under besøget.

Det er desværre heller ikke muligt af afholde en fernisering.

Udstillingen kan ses i Annaborg, som har adressen Frederiksværksgade 2A i Hillerød, frem til 16. maj torsdag til søndag klokken 12-16. Der er gratis entre.

Jk

arrow På tur blandt kunsten i det offentlige rum
28. marts 2021 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
arrow Nyt online leksikon skal samle Hillerøds historie
11. februar 2021 kl. 05:51 Opdateret: kl. 14:52
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?