21. august 2019
Gymnasiet har fundet plads til vælgermødet i gymnasiets auditorium, der ligger i en nybygget bygning, hvor der er fin handicapadgang. Foto: Allan Nørregaard
Gymnasiet har fundet plads til vælgermødet i gymnasiets auditorium, der ligger i en nybygget bygning, hvor der er fin handicapadgang. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærere flytter vælgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærere flytter vælgermøde
Hillerød - 19. marts 2019 kl. 06:10
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks Lærerforening kan med ro i sindet byde indenfor til vælgermøde i Hillerød tirsdag aften - der bliver nemlig adgang for alle, også folketingskandidater og eventuelle tilhørere i kørestol. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Efter en hektisk weekend er det her til morgen lykkedes at få en aftale med gymnasiet. Vi har fået adgang til gymnasiets nye auditorium, Kulturhuset, lød det fra Annette Hansen-Jacobsen fra Fredensborg Lærerkreds, mandag formiddag. Kredsen er involveret i planlægningen af vælgermødet sammen med resten af de nordsjællandske lærerkredse.

Vælgermødet var ellers planlagt til at finde sted i Frederiksborg Gymnasiums festsal, som ligger i en af gymnasiets gamle bygninger, hvor der ikke er handicapadgang. Udsigten til ikke at kunne deltage, fordi han benytter en kørestol, fik Radikale Venstres kandidat, Kristian Hegaard til at melde ud, at han ville indbringe sagen for Ligebehandlingsnævnet. Han ville have vurderet, om der var tale om diskrimination af handicappede, når han på den måde bliver forhindret i at deltage i et vælgermøde, fordi han ikke har mulighed for at komme op ad trapperne til lokalet, hvor mødet skal finde sted, - og derudover også ville få problemer med at komme op på scenen.

En problematik, som blev omtalt i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Det glæder Kristian Hegaard, at han nu uden problemer kan deltage i panelet på mødet.

- Jeg synes, det er meget flot af Danmarks Lærerforening. De har været søde til at ringe og skrive i løbet af weekenden og vise, at de var klar over, at der skulle ske en ændring. Jeg håber, det her kan være med til at skabe præcedens for, at der også til andre debatter i Nordsjælland vil være en forståelse for, at vælgermøder skal være åbne for alle uanset om man har et handicap, både for paneldeltager og som tilhører. Jeg håber, vi kan få en fælles forståelse for, at det her er vejen frem, når man har demokratiske samtaler, som en paneldebat er, siger han og fortsætter:

- Det viser også, at hvis der er noget, der ikke er som det skal være, så kan man vælge to veje. Man kan lade være med at gøre noget og acceptere, at det er sådan. Eller man kan kæmpe og insistere på, hvad man synes, er det rigtige. Og det er det, der er sket i det her tilfælde. Det er jo også en proces i demokratiets hånd. Så jeg glæder mig til debatten, siger han.

Det glæder også Annette Hansen-Jacobsen, at gymnasiet har kunnet hjælpe med et alternativt lokale. Auditoriet har dog ikke plads til så mange tilhørere, som den store festsal.

- Det er den løsning, vi kunne finde i den by og på det tidspunkt, og til de penge, vi har. Vi overvejede at leje os ind i Frederiksborghallen, men det koster over 25.000 kroner. Og vi er jo faktisk ikke sikre på, at der kommer så mange mennesker, siger Annette Hansen-Jacobsen.

Mødet begynder klokken 19, og det er altså i Kulturhuset på Frederiksborg Gymnasium på Carlsbergvej 15.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede