18. november 2019
Branden opstod på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Nordsjælland og både patienter og ansatte måtte evakueres. Foto: Joachim Christensen
Branden opstod på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Nordsjælland og både patienter og ansatte måtte evakueres. Foto: Joachim Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde fængslet efter hospitals-brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde fængslet efter hospitals-brand
Opdateret 19. juni 2019 kl. 15:18
Hillerød - 19. juni 2019 kl. 15:13
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 57-årig kvinde, der selv er psykiatrisk patient, blev onsdag eftermiddag varetægtsfængslet i 14 dage i surrogat. Det skete ved et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor kvinden på grund af sit mentale helbred blev fremstillet in absentia. Den 57-årige kvinde er sigtet for at have sat ild til sit sengetøj på den stue, hvor den 57-årige kvinde var indlagt, hvilket tirsdag eftermiddag forårsagede en brand på Psykiatrisk Center Nordsjælland.

arrow Læs også: Brand på hospital var påsat: Kvinde anholdt

Anklagemyndigheden fremførte i retten, at den kvindelige patient efter branden spontant havde udtalt til politiet, at hun erkendte at have forårsaget branden ved at have sat ild til sit sengetøj med en lighter, som hun havde fået af en ukendte person. Ildspåsættelsen skyldtes ifølge kvindens spontane forklaring, at personalet ville give hende en sprøjte med et for hende ukendt præparat, og derfor ville hun brænde sig selv inde på værelset, ligesom hun havde forsøgt at låse døren til værelset, hvilket ikke var lykkedes.

Da den 57-årige kvindes forsvarer endnu ikke har været i kontakt med kvinden på grund af hendes mentale tilstand, kunne han ikke oplyse, hvordan kvinden forholder sig til sigtelsen.

Ingen kom til skade ved branden, der medførte en del røgudvikling på Psykiatrisk Center Nordsjællands ved Nordsjællands Hospital, men både patienter og ansatte blev evakueret ved branden, og to indlagte samt to ansatte blev efterfølgende undersøgt for røgforgiftning.

arrow Brand brød ud på hospital
18. juni 2019 kl. 13:36 Opdateret: kl. 14:03
grafik køb billede