17. januar 2019
Frida Kromose i Ny Harløse var en af de kunstnere, der inviterede indenfor i sit værksted i pinsen. Der kunne de besøgende blandt andet se de fire værker, hun havde med på Hillerød Kunstdages censurerede udstilling tidligere på året. På billedet står hun med to af dem. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Frida Kromose i Ny Harløse var en af de kunstnere, der inviterede indenfor i sit værksted i pinsen. Der kunne de besøgende blandt andet se de fire værker, hun havde med på Hillerød Kunstdages censurerede udstilling tidligere på året. På billedet står hun med to af dem. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstrunde-jubilæum i strålende vejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstrunde-jubilæum i strålende vejr
Hillerød - 22. maj 2018 kl. 05:25
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er 10 år siden, Kunstrunden så dagens lys, og således også 10 år siden de nordsjællandske kunstnere første gang i fællesskab holdt dørene åbne for kunstinteresserede besøgende. Jubilæet blev fejret i strålende sol.

Døren ud til haven står åben og bringer lyden af et rislende springvand indenfor i værkstedet, hvor Frida Kromose skaber sine malerier. Denne weekend var den riselende lyd ikke det eneste, der kom ind i værkstedet, for Frida Kromose deltog sammen med 75 andre kunstnere i Nordsjælland i kunstnersammenslutningen Kunstrundens årligt tilbagevendende arrangement »Åbne døre«.

Ved arrangementet kan besøgende komme og se kunstnernes værker der, hvor de bliver skabt, og det koncept er Frida kromose så begejstret for, at hun har deltaget samtlige gange siden begyndelsen for 10 år siden.

Frida Kromose har malet i mange år, men til at begynde med var det ellers blomsterne, der løb med det meste af hendes opmærksomhed.

Hun er blandt andet uddannet blomsterdekoratør og drev på et tidspunkt Nordsjællands Blomsterskole, hvor hun i en årrække underviste i at lave blomsterdekorationer.

- Jeg begyndte med at male, da jeg var ung. Men jeg kunne jo godt indse, at jeg ikke kunne leve af at male malerier, så det blev blomsterne, der vandt i første omgang. I dag maler jeg kun og er holdt op med at undervise, siger Frida Kromose.

Blomsterne er dog stadig en del af hendes liv, for de optræder som motiver i mange af hendes malerier og kan tilmed påvirke måden, hun maler på. Således kan mange af hendes billeder ses på flere leder, fordi hun var vant til, at hendes blomsterdekorationer skulle kunne ses fra alle sider

Det var en glad formand for Kunstrunden, Lis Engel, der mandag eftermiddag tæt på lukketid kunne se tilbage på en dejlig forlænget weekend med åbne døre, fantastisk vejr og nysgerrige gæster:

- Det er sjovt at vise sine ting frem og spændende at have folk, der gider at kigge på kunst og har en mening om den. Kunst handler for mig altid om at kommunikere noget, som gør indtryk på mange forskellige måder. Og her hos mig i Humlebæk, der jo er lidt outsideragtigt i forhold til de andre deltagere i kunstrunden, har der været folk ude at kigge alle dagene, siger hun.

I år bliver den fællesudstilling, der altid arrangeres i sammenhæng med de åbne døre, holdt på Annaborg. Og der var ifølge Lis Engel utroligt mange mennesker og en god stemning, da der torsdag var fernisering.

Udstillingen kan ses til og med søndag den 3. juni. Den er åben torsdag til søndag plus helligdage. Alle dage mellem 12 og 16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk