24. maj 2019
Louise Thygesens egen yndlingsudsigt er fra vinduet her ud mod gårdspladsen. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Louise Thygesens egen yndlingsudsigt er fra vinduet her ud mod gårdspladsen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner hylder Hammersholts udsigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner hylder Hammersholts udsigter
Hillerød - 11. december 2018 kl. 05:13
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 27 år har billedkunstneren Louise Thygesen boet på Hammersholt Byvej. Hun er vild med området og naturen omkring hende, som er gennemgående i hendes kunst.

Kort før sommerferien fik hun ideen til sit seneste kunstprojekt: En udstilling med billeder, der hylder Hammersholt.

- Jeg går tur med hunden dagligt, og jeg har den her kæmpe kærlighed til området. Det er noget, vi er fælles om. Jeg kom til at tænke på, at alle har en yndlings dør eller et vindue, som vi kigger ud af, fortæller Louise Thygesen.

18 udsigter
Hun skrev derfor i den lokale Facebook-gruppe, at folk kunne tage et billede af deres yndlingsudsigt og sende det til hende. Sammen med billedet skulle man sende en begrundelse og hvilket vindue eller hvilken dør, billedet var taget fra. Louise Thygesen samlede derefter billederne og gik i gang med at male de forskellige udsigter. Det er blevet til 18 billeder, som i øjeblikket udstilles i forsamlingshuset.

- Jeg er utrolig rørt over at blive lukket ind på den måde, for man åbner også lidt for privatlivet, siger hun.

Hver husstand kunne kun sende ét billede, og derfor håbede Louise Thygesen, at projektet ville sætte gang i nogle samtaler, som normalt ikke bliver taget. Hun og sønnen tog også en snak, men faktisk havde de begge den samme yndlingsudsigt, nemlig ud mod gårdspladsen.

- Når jeg kigger ud af et andet vindue, så kigger jeg ud over markerne, og når jeg kigger den vej, så kigger jeg ud over georginerne i haven, siger Louise Thygesen og peger ud af nogle af de andre vinduer.

- Men min yndlingsudsigt er mod gårdspladsen, fortsætter hun.

- Når jeg kigger denne vej, er jeg hjemme. Det er min legeplads. Jeg er så taknemmelig for at bo her og for det fællesskab, der er her. Vi har arrangementer, fællesspisninger og fester i forsamlingshuset. Der har vi også et årligt teaterstykke og juleteater med børn. Og generelt er vi gode til at hjælpe hinanden og følge med i hinandens liv. Jeg plejer at sige, at »my home is my castle«, fortæller hun.

Et fælles projekt
De 18 billeder er meget forskellige og indeholder mange detaljer, som har været både svært og hyggeligt at få med på billederne.

- Som kunstner arbejder man tit egoistisk, men det her er ikke mine billeder. Men det her er vores projekt. Det er ikke mine billeder, det er bare mig, der formidler dem, siger Louise Thygesen, der lever delvist af at være billedkunstner. Til dagligt underviser hun på Vallerødskolen i Hørsholm, hvor hun underviser i håndværk og design.

- Jeg har simpelthen fået så meget positiv repons på projektet. Der var en, der sagde til mig, at han troede, at han havde den bedste udsigt, men nu kunne han se, at vi alle har den bedste udsigt. Der er også en, der har foreslået en havevandring til sommer, siger Louise Thygesen glad.

Udstillingen kan ses i forsamlingshuset hver torsdag fra klokken 17.30-19. I første omgang kan den ses frem til jul, men den bliver nok forlænget.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede