19. januar 2020
Karen Hilden er uddannet arkitekt og har malet de sidste 10 år. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Karen Hilden er uddannet arkitekt og har malet de sidste 10 år. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstdage: Tangodansere var publikums favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstdage: Tangodansere var publikums favorit
Hillerød - 01. april 2019 kl. 00:33
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når publikum under Hillerød Kunstdage har stemt på deres favoritværk ved Den Censurerede Forårsudstilling har der tidligere år altid været en klar vinder.

arrow Læs også: Se billederne: Hillerød Kunstdage er i gang

Sådan var det ikke i år, hvor der var tæt løb mellem tre værker. Publikum har generelt været meget interesseret i at afgive stemmer. Knap 2000 besøgende har afleveret en stemmeseddel, og det er faktisk så mange, at FrederiksborgCentret løb tør for stemmesedler. Det er aldrig sket før.

Vinderen af årets publikumspris blev 77-årige Karen Hilden, der dog ikke selv var tilstede, da hun blev udråbt som vinder søndag eftermiddag.

Men i telefonen kunne den nykårede vinder afsløre, at det er den tredje publikumspris hun har vundet det seneste halve år.

- Jeg er meget glad for prisen. Jeg er meget ambitiøs, så derfor nyder jeg det meget, sagde Karen Hilden.

Passion for at danse tango
Vinderbilledet forestiller flere par, der danser tango. Det er malet i 2016.

- I 2009-10 gik jeg og drømte om at danse tango. Så lykkedes det, og jeg var med til at starte en tangoforening i Holbæk, hvor jeg bor. Min danselærer har sagt til mig: »Du maler jo ikke klicheen tango, du maler tangoen set indefra«. Det, jeg har villet med billedet, er at vise, hvordan dansen får menneskerne, der danser, til at blive til en enhed, til at smelte sammen, fortalte Jette, der har malet i 10 års tid efter en lang karriere som arkitekt.

Hun kan nu se frem til at modtage sin præmie, som er et årskort til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

God interesse for kunsten
Carsten Larsen, direktør for FrederiksborgCentret, der sammen med Hillerød Kunstforening og Hillerød Bibliotek, står bag Den Censurerede Forårsudstilling, er godt tilfreds med kunstdagene. Søndag eftermiddag havde han endnu ikke de præcise besøgstal, men:

- På VUC har de haft 20 procent flere besøgende end sidste år, og fredag og lørdag havde vi også flere i FrederiksborgCentret, end sidste år. Men lørdag kunne der godt have været lidt flere i forhold til, hvor meget vi har gjort ud af markedsføringen, fortalte Carsten Larsen.

Han kalder særudstillingen »Dalís Verden« for den største og mest prestigefyldte i kunstdagenes historie. De 214 Dalí værker har samler Peter Olofsen udlånt..

- Det har været rigtig spændende og gode at arbejde med Dalí og Peter. Han har til fulde levet op til det, vi havde håbet. Det bliver svært at komme efter, men nu skal vi finde noget andet. Vi bliver nødt til at skifte retning, sagde Carsten Larsen.

Den Censurerede Forårsudstilling flytter nu til Annaborg, hvor den kan ses fra på torsdag og indtil 22. april.

arrow Kvinder med stærke udtryk tog kunstpriser
29. marts 2019 kl. 21:16 Opdateret: kl. 21:18
arrow »Dalís ur er ikke perfekt. Det behøver vi heller ikke at være«
29. marts 2019 kl. 21:16 Opdateret: kl. 21:16
arrow Kunstdage giver indblik i Dalís skæve verden
27. marts 2019 kl. 03:40 Opdateret: kl. 23:28