27. juli 2021
Borgere fra otte kommuner, kommunalt ansatte og fire kunstnere på turné, viste søndag kropsskilte på Torvet. Projektet er stadig i sin begyndelse, men skal munde ud i kunst, der viser borgere, besøgende og turister vej til de attraktive kultursteder i Hillerød Bykerne.
gallery icon

Se billedserie

Borgere fra otte kommuner, kommunalt ansatte og fire kunstnere på turné, viste søndag kropsskilte på Torvet. Projektet er stadig i sin begyndelse, men skal munde ud i kunst, der viser borgere, besøgende og turister vej til de attraktive kultursteder i Hillerød Bykerne.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst og kroppe mod skiltemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst og kroppe mod skiltemangel
Hillerød - 02. marts 2015 kl. 07:47
Af Tore G. C. Rich

Borgere og ansatte i otte kommuner samt fire kunstnere var denne weekend på turne for at for se på kunstens muligheder for at gribe ind i byernes offentlige rum. I Hillerød skal kunsten vise vej.

Søndag formiddag kørte en bus til Torvet med 50 borgerrepræsentanter fra de otte kommuner Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Furesø, Roskilde, Greve og Køge. Også ansatte i kommunerne og fire kunstnere deltog, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hillerøds kommunerepræsentant var syg, så derfor tog Vibeke Dilling Tortzen ordet. Hun fortalte om sit projekt The Royal Mile, der via bedre skilte skal lede besøgende ad smukkere veje end Hostrupsvej, når de skal til slottet. Blandt Hillerøds borgerrepræsentanter er der i det hele taget et ønske om bedre skiltning i byen, fortæller den ene af de fire kunstnere Karoline H. Larsen.

Og som symbol på det, strømmer de godt 50 passagerer fra bussen ud på Torvet og tager plads foran trappen ned til Slotssøen med slottet i baggrunden. Her begynder de at optræde som kropsskilte, en legende fortolkning af de klassiske piktogramstandere, som Naturstyrelsen har opstillet i skove og offentlige parker.

Kunst viser vej

Projektet hedder Placemaking. Det gennemføres under Kulturmetropol Øresund, Kulturministeriets Kulturaftale med kommunerne i hovedstadsområdet. I Hillerød har man valgt at fokusere på »Kunst, der viser vej«. Formålet er, at borgere, besøgende og turister får øjnene åbnet for attraktive kultursteder i Hillerød Bykerne.

Placemakings projektkoordinator er Råderum - Mobilt kontor for samtidskunst, der har til huse i København, men, som navnet lyder, er mobilt. Råderums leder er Charlotte Bagger Brandt.

Hun fortæller, at efter weekendturen starter det egentlige arbejde.

- Jeg sætter mig sammen med kunstnerne og samler op. Det her er et samarbejde mellem byerne. Vi kan lære af hinanden og videnudveksle. Kunstnerne skal lave to projekter hver, det bliver otte forskellige projekter i alt, siger hun

Planen er, at projekterne skal stå færdig til sommer og evalueres i efteråret.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?