18. januar 2019
Tæppet rulles fra og Ralph Heimans´ portræt af kronprins Frederik åbenbares. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Tæppet rulles fra og Ralph Heimans´ portræt af kronprins Frederik åbenbares. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsen begejstret for portrætgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen begejstret for portrætgaven
Opdateret 24. maj 2018 kl. 18:46
Hillerød - 24. maj 2018 kl. 18:42
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en tydeligt begejstret kronprins Frederik, der tog imod sin fødselsdagsgave fra Det Nationalhistoriske Museum, nemlig portrættet af den 50-årige fra Ralph Heimans´ sikre malerhånd.

arrow Læs også: Kunsthistoriker: Maleri viser kun den officielle kronprins

Kronprinsen havde følgeskab af kronprinsesse Mary og parrets fire børn, da tæppet gled ned, og også dronning Margrethe var med oppe og se billedet, der skal være hovedattraktion på den netop åbnede udstilling om kronprinsens liv, »H.K.H. Kronprins Frederik - Prins til tiden.« Sideløbende med Heimans´retrospektive udstilling af egne værker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dronning Margrethe havde netop åbnet udstillingen - på engelsk af hensyn til ikke mindst Heimans´ og hans familie og venner, hvoraf nogle havde taget turen helt fra Australien.

Dronningen sagde, at det var en særlig oplevelse at skulle tale i forbindelse med afsløringen af et billede af sin søn og at hun var glad for at deltage i markeringen af fødselaren, som hun havde oplevet »havde fundet sig selv.«

Men dronningen var også ganske tilpas med, at kunstneren bag værket havde ramt plet ved at vise kronprinsen som en »man of action.«

Heimans´ portræt viser netop kronprinsen i flotteste uniform forlade protokolbordet og gå hen imod sin familie. Således også ved afsløringen, som også kronprinsessen og de fire børn deltog i med synlig interesse. Kronprinsen pegede på maleriet for at vise sin mor, dronningen, hvor på billedet, hun er i syne, nemlig i miniformat i øverste venstre hjørne.

For at alle i den nærmeste familie kunne komme tæt nok på det store billede, gik kronprinsen selv i aktion og sparkede det store tæppe, der lige før havde dækket billedet, væk fra stedet.

Læs resten af historien i Frederiksborg Amts Avis fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk