19. oktober 2021
Ansatte på tre plejehjem skal på kurser i relationer. Arkivfoto
Ansatte på tre plejehjem skal på kurser i relationer. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens plejehjemspersonale skal på kursus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens plejehjemspersonale skal på kursus

Hillerød Kommune har modtaget støtte til at sende 82 ansatte på tre plejehjem på efteruddannelse

Hillerød - 23. september 2021 kl. 18:34

Tre plejehjem i Hillerød Kommune sætter nu ekstra fokus på relationerne mellem ansatte, beboere og pårørende.

Hillerød Kommune har nemlig modtaget støtte fra en statslig pulje til at arbejde med nærvær i ældreplejen, og pengene bruges lokalt på at efteruddanne en lang række medarbejdere med fokus på relationer.

De første medarbejdere sendes på uddannelse i september, og frem til maj næste år vil der være forskellige kurser for op til 82 medarbejdere, som kommer fra Skovhuset, Bauneparken og Ålholmhjemmet.

"Fornyet fokus"

Personalet skal uddannes i at fokusere på de initiativer, beboeren selv udviser, og i at tilrettelægge omsorgsarbejdet efter beboerens behov, fortæller projektleder Stine Vest Hansen fra kommunen:

"For medarbejderne er det at yde omsorg og nærvær et kerneelement i det daglige arbejde - og ofte hovedmotivationen for oprindeligt at have søgt uddannelse og arbejde i ældreplejen. Så efteruddannelsen handler i høj grad om at give omsorgsarbejdet fornyet fokus og give medarbejderne et sprog for den omsorg og nærvær, de allerede yder hver dag," udtaler hun i en pressemeddelelse.

"Meget spændende"

Alle beboere på et plejehjem er i stor grad afhængige af medarbejderne til at støtte dem. Derfor glæder formanden for Omsorgs- og livskraftudvalget, Christina Thorholm (R), sig over projektet:

"Medarbejderens evne til at kommunikere og skabe relationer har derfor en helt central betydning i forhold til at sikre, at beboerens ønsker og behov ses, høres og inddrages i dagligdagen. Det arbejder de ansatte allerede med hver eneste dag, men man kan altid lære, og jeg synes, det er meget spændende, at de ansatte nu skal have endnu mere viden om, hvordan både de og beboere og personale kan få endnu bedre dialog," udtaler hun.

Kurserne er en del af et fælleskommunalt projekt mellem syv kommuner, som i alt har modtaget 12,6 millioner kroner.

Mdt

Rejser du til udlandet i år?