18. februar 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil bruge 50.000 kroner på at undersøge støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil bruge 50.000 kroner på at undersøge støj
Hillerød - 15. august 2018 kl. 07:05
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i Hillerød Kommune er klar til at bruge 50.000 kroner på en omfattende kortlægning af støjen på virksomheden Nordisk Perlite i Hillerød, som igen og igen får naboer til at klage til kommunen over ødelagt nattesøvn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Perlitesag tager et år at behandle

Nordisk Perlite selv fastholder, at vilkårene for, hvor meget fabrikken må støje, overholdes. Men nu skal der ny fakta på bordet, hvis det står til politikerne i udvalget for Natur, Miljø- og Klima.

- Vi besluttede at indstille til byrådet, at vi laver undersøgelsen, så vi kan finde ud af, hvor meget de enkelte maskiner larmer. Men det kræver selvfølgelig, at virksomheden er indstillet på, at vi skal have lov at komme ind og undersøge den enkelte maskine. Jeg ved, at de før har tilkendegivet, at det kunne vi godt få lov til, så jeg håber, at de også kan se fordelen i at vi får lov at måle på det udstyr, de har, siger Louise Colding Sørensen (S), formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget.

- Lige nu ved vi faktisk ikke, om Nordisk Perlite overholder kravene eller ej. Vi ved bare, at vi får klager, siger Tilde Anker Worsøe, som er miljømedarbejder i Hillerød Kommune.

Det er dog ikke fordi, støjen ved Nordisk Perlite ikke er blevet målt. Både Hillerød Kommune og virksomheden selv har gennemført målinger af støjen.

- Den sidste måling, som Nordisk Perlite selv har lavet, viser, at de overholder kravene, hvis de kun bruger de maskiner, der var i gang, da de lavede målingen. Med da Hillerød Kommune lavede en støjmåling i januar, viste den overskridelser, fortæller Tilde Anker Worsøe, som videre fortæller, at den store udfordring er, at støjen fra fabrikken ikke er konstant, men varierer meget.

- Fordi driften varierer og de bruger forskellige maskiner på forskellige tidspunkter, så er det svært at vide hvornår de præcis har et problem med at overholde støjvilkårene, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

En støjmåling måler støjen ved den nabo, man regner med er mest påvirket af støjen. Vælger man at lave en støjkortlægning fastlægger man alle støjkilder på virksomheden, måler støjen helt henne ved de enkelte støjkilder og laver et kort, der viser støjudbredelsen.

- Ved et støjkortlægning får man et mere præcis billede af om virksomheden overholder eller ikke overholder de støjvilkår de har fået, siger Tilde Anker Worsøe, som mener, at en sådan kortlægning af støjen på Nordiske Perlite vil gøre arbejdet lettere for Hillerød Kommunes miljøfolk.

- Det vil give et bedre overblik over virksomhedens produktion og drift og støjbillede, siger hun.

Direktør i Nordisk Perlite Niels Knudsen fastholder, at virksomheder ikke støjer for meget.

- Virksomheden overholder reglerne, så enkelt er det, siger han.

arrow Fabriksstøj skal måles ved naboer
06. december 2018 kl. 06:29 Opdateret: kl. 13:41
arrow Nye spørgsmål til minister om Perlite
03. november 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 16:14
arrow Miljøfolk på uanmeldt fabriksbesøg
06. september 2018 kl. 08:12 Opdateret: kl. 20:06

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk