15. juni 2021
Indkøb af kontormøbler til Hillerød Forsynings hovedkvarter Solrødgård kom til at koste en halv million mere end aftalt. Ingen i forsyningen opdagede fejlen.  Foto: Allan Nørregaard
Indkøb af kontormøbler til Hillerød Forsynings hovedkvarter Solrødgård kom til at koste en halv million mere end aftalt. Ingen i forsyningen opdagede fejlen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunalt selskab glemte at få rabat på en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalt selskab glemte at få rabat på en halv million
Hillerød - 20. oktober 2020 kl. 17:03
Af Joachim Christensen

- Vi har begået en fejl. Den er vi ikke stolte af.

arrow Læs også: Betaler landets højeste affaldsgebyrer

Sådan indleder Hillerød Forsyning et opslag på deres facebookside. Fejlen består i, at de har betalt over en halv million kroner for meget for indkøb af kontormøbler.

Den rabat de havde sikret sig, glemte de nemlig at få. Uden selv at opdage det. Det gjorde i stedet Gadevangborgeren Rasmus Visby, som forsyningen nu takker.

- Vi havde forhandlet os frem til en rabat på 27 procent, som vi ikke fik - og hverken vi eller vores leverandør opdagede fejlen. Nu må vi sige tak til Rasmus Visby, der fandt frem til den manglende rabat, skriver forsyningen.

Hillerød Forsyning købte kontormøbler for 2,3 millioner til deres nye hovedkvarter tilbage i 2018. De indgik aftale med virksomheden Kontorland, som nu udbetaler den manglende rabat til forsyningsselskabet, fremgår det af facebookopslaget.

Direktør i Hillerød Forsyning, Søren Støvring, siger, at der er tale om en menneskelig fejl.

- Vi har skullet sammenholde et antal indkøbsordrer og en paraplyaftale, hvor der står, hvad rabatsatserne er. Der har vi ved kontrollen ikke været opmærksom på, at rabatten mangler. Det er rigtig irriterende, men menneskelige fejl sker jo, siger Søren Støvring.

Han tilføjer, at de set i lyset af tidligere sager valgte at være åben om fejlen, og han er glad for, at forsyningsselskabet er blevet gjort opmærksom på den.

I kraft af at pengene nu kommer, omend et par år senere, så har skaden ikke været stor, mener direktøren. De har ikke decideret manglet pengene.

- Det har nok ikke betydet så meget, men der er ikke nogen halv million, man ikke skal bukke sig efter. Det er supergodt, de er fundet. Ingen har lidt skade, og heldigvis er renterne i banken ikke så store for tiden, siger Søren Støvring.

arrow Forsyningsdirektør er drevet af miljøet, men er kendt for møgsager
04. november 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 16:34
arrow Formand freder Hillerød Forsynings ledelse - men kræver redegørelse
24. oktober 2020 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:12
arrow Politikere kræver beskedne lønninger i Hillerød Forsyning
23. oktober 2020 kl. 04:01 Opdateret: kl. 15:53
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?