25. september 2021
Foto: Gubbies
Foto: Gubbies
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klatresal klar til brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klatresal klar til brug
Hillerød - 02. april 2019 kl. 10:55
Af Janne Mulvad

Gadevang Klatreklubs nye klaresal på Hillerødsholmskolen i Hillerød er færdig, og på lørdag den 6. april klokken 13 er der indvielsesfestmed taler, gratis klatring og kaffe og kage.

Klatresalen har navnet Sal 2, og er den første boulderhal i Nordsjælland - med 167 kvadratmeter klatrevæg, faldmadras på hele gulvet, social zone både på balkonen og i salen, med klatreudfordringer for både nybegynderen og eliten.

Drømmen om klatresal startede 19. november 2016 til jule-hygge-klatring på klatrevæggen i Kessers Sal i Gadevang Asyl, skriver klubben i en pressemeddelelse. Drømmen hed dengang "mere væg", og hedder nu Sal 2 og står klar på i den gamle gymnastiksal Sal 2 på Hillerødsholmskolen, med økonomisk støtte fra en række sider, blandt andet Hillerød Kommune, Novo Nordisk, Dansk Klatreforbund og Nordeafonden.

Gadevang Klatreklub og Hillerødsholmskolen er ved at indgå en partnerskabsaftale omkring klatring i skoletid, og lærerne skal på kursus i bouldering i slutningen af april. Det er første gang i Dansk Klatreforbunds historie, at skole og forening bor under samme tag og sammen arbejder for mere sundhed, sammenhængskraft og trivsel.

Væggen er både designet og bygget af det danske klatrefirma Gubbies i tæt samarbejde med bestyrelsen i Gadevang Klatreklub. Fra den 7. april åbner den for bouldering uden for skoletimerne og i weekender og ferie. Det kræver medlemskab i Gadevang Klatreklub at bruge salen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?