18. september 2021
Med 4,8 meter til loftet og 181 kvadratmeter gulvplads, kan man lave en stor og spændende bouldervæg med mange forskellige udfordringer. Illustration: Gadevang Klatring/Gubbies
Med 4,8 meter til loftet og 181 kvadratmeter gulvplads, kan man lave en stor og spændende bouldervæg med mange forskellige udfordringer. Illustration: Gadevang Klatring/Gubbies
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klatreklub får penge til stor klatrehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klatreklub får penge til stor klatrehal
Hillerød - 01. juni 2018 kl. 05:27
Af Janne Mulvad

En gammel drøm i Hillerød er nu meget tæt på at blive til virkelighed. Byrådet frigav onsdag de 400.000 kroner til Gadevang Klatrings klatrecenter på Hillerødsholmskolen, penge som sidste år blev sat af på budgettet, og nu skal pengene bruges.

1. juli begynder klatrefirmaet Gubbies at indrette skolens 181 kvadratmeter store gymnastiksal 2 til et moderne klatrecenter med bouldervægge, hvor klatrere fra hele Nordsjælland kan øve sig i at klatre. Også skolens elever vil kunne bruge klatrehallen, og projektet udvikles i samarbejde med skolen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det glædede byrådet at kunne supplere klatrehallens økonomi.

- Det er en rigtig god historie, og jeg vil gerne rose Gadevang Klatring, der virkelig har arbejdet ambitiøst med det, og de har søgt fonde og søger fortsat. I skoletiden kan det bruges af Hillerødsholmskole, og derudover skal det være center for klatreinteresserede i regionen, sagde Hanne Kierkegaard (V), formand for Idræt og Sundhedsudvalget.

Også Christina Høi Skovdal (S) var begejstret.

- Jeg har fulgt projektet, og de mennesker, som er involveret, er jo bare nogle superseje ildsjæle. At man som forening laver et samarbejde med en skole, som er så velfungerende at man får der realiseret, er fantastisk, og det er dejligt at vi kan hjælpe det på vej med relativt beskedne kommunale midler. Det bliver til borgere fra hele Nordsjælland, men også til de børn, der går på skolen, så der bliver adgang for rigtig mange aldersgrupper, siger hun.

Gadevang Klatring, som i dag holder til i Gadevang Asyl, hvor de har en mindre bouldervæg, har ifølge sin tidsplan planlagt at klatrehallen åbnes lørdag den 12. januar 2019 klokken 13.

Hele projektet vil koste knapt 1,5 millioner kroner at realisere. Klubben har foreløbig rejst 469.000 kroner, men har en lang række fondsansøgninger ude, fremgår det af klatrehallens etableringsbudget.

Synes du, at kommunen er der for dig?