25. februar 2021
Når skolerne åbner igen, skal eleverne tilbydes test to gange om ugen - klarer de selv at tage en pcr-test i weekenden, kan den ene test i skolen springes over, fortæller borgmester Kirsten Jensen (S) efter mandagens møde med regeringen. Foto: Allan Nørregaard
Når skolerne åbner igen, skal eleverne tilbydes test to gange om ugen - klarer de selv at tage en pcr-test i weekenden, kan den ene test i skolen springes over, fortæller borgmester Kirsten Jensen (S) efter mandagens møde med regeringen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at teste tusinder af elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at teste tusinder af elever

Kommunale testkorps skal rykke ud på skolerne og teste elever og lærere, når skolerne åbner igen for de ældste elever.

Hillerød - 22. februar 2021 kl. 16:44
Af Janne Mulvad

Hillerød Kommune holder tirsdag samtaler med kandidater til kommunens kommende, store testindsats, der skal begynde, når skolerne åbner igen for de største elever.

For når de ældste børn kommer tilbage i skole, skal Hillerød Kommunes hold af testere rykke ud og besøge alle skolerne så ofte, at alle elever og medarbejdere kan blive testet to gange om ugen.

Det kom frem på mødet mandag, hvor 98 borgmestre, heriblandt Hillerøds Kirsten Jensen (S), sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen talte om den store testopgave, der venter, når samfundet lukker mere op.

Kommunerne kommer til at spille en central rolle i den teststrategi, regeringen vil iværksætte samtidig med, at eksempelvis de ældste skoleelever kan komme tilbage i skole.

- Det er jo ikke afklaret, hvornår de større børn skal tilbage i skolen. Men den dato, der har været talt om er jo 1. marts, og hvis den kan holde samfundssmittemæssigt, og vi kan byde nogle flere velkommen i skolerne, skal vi stå parat til at kunne teste eleverne og medarbejdere to gange om ugen, siger Kirsten Jensen.

Og det projekt er hun klar til at sætte i søen.

- Det handler om, at vi skal lave en organisation, så vi kan teste alle, der skal testes på vores skoler to gange om ugen fra om kort tid. Det bliver en opgave for kommunen at sikre det. Det vil vi gerne gøre, for vi vil enormt gerne have, at også de ældre skoleelever kan komme tilbage i skole, siger hun.

Podekorps rykker ud

Kommunen havde set det komme, og slog allerede i sidste uge nye stillinger som poder op.

Hillerød Kommune har før vinterferien ansat syv podere i et testkorps under sundhedsplejen. I går begyndte korpset at teste medarbejderne på skolerne, hvor de yngste børn er vendt tilbage i skole. Cirka 350 medarbejdere skal testes to gange ugentligt.

- Poderne er parret to og to, og tager rundt på skoler og sikrer, at alle medarbejdere får tilbudt to test om ugen, fortæller Anja Hededal, som er chef for familie og sundhed i Hillerød Kommune.

I dag indledes arbejdet med at ansætte endnu flere podere. 75 har søgt om jobbet, og Anja Hededal forventer, at Hillerød Kommune ansætter cirka 10, som samlet skal arbejde 250 timer om ugen.

- Vi har prøvet at lave beregninger på, hvor mange vi skal ansætte, og hvad det vil koste. Det er jo en stor og svær opgave at skulle planlægge efter, men vi har besluttet, at vi ansætter det, der svarer til 250 timer om ugen fra på mandag. Så vi er klar i et eller andet omfang på mandag, siger Anja Hededal.

Med de nye ansættelser vil man kunne teste elever og medarbejdere fra 9. og 10. klasse.

Kommer den helt store genåbning af skolerne skal Hillerød Kommune endnu engang ud og lede efter podere, så alle medarbejdere og børn fra 12 år kan få tilbudt to ugentlige tests. Det svarer omtrent til eleverne fra 6. klasse og op.

- Så skal vi ansætte endnu flere næste uge, siger Anja Hededal og fortsætter:

- Det er meget spændende, og vi glæder os til at få en mere klar udmelding, siger hun.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?