21. september 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klager over manglende tilgængelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klager over manglende tilgængelighed
Hillerød - 16. marts 2019 kl. 08:22
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketinget vedtog sidste år »Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap«, og den lov vurderer Maria Ventegodt, som er ligebehandlingschef hos Institut for Menneskerettigheder, er overtrådt, når Kristian Hegaard ikke har mulighed for at deltage i Danmarks Lærerforeningens vælgermøde på Frederiksborg Gymnasium på grund af sit handicap.

arrow Læs også: Udelukket kandidat skal sikres adgang

- Folketinget har slået fast, at det er forbudt at forskelsbehandle negativt, fordi man har et handicap. Arrangerer man et vælgermøde og ikke tager hensyn til, at en af dem, der skal tale er kørestolsbruger, er der risiko for, at man begår diskrimination. Man burde lægge mødet et sted, hvor han kan være med, siger Maria Ventegodt og fortsætter:

- Det er rigtigt vigtig, at mennesker med handicap har mulighed for at deltage på lige fod med andre i politik. Der er meget få mennesker med synlige handicap i politik. I forhold til vores ideal om et repræsentativt demokrati lader det til, at vi har et problem, siger hun.

Kristian Hegaard har henvendt sig til Institut for Menneskerettigheder om sagen, og ifølge Maria Ventegodt vil instituttet hjælpe ham med at indberette sagen for Ligebehandlingsnævnet, som behandler klager fra mennesker med handicap, der føler sig diskrimineret.

-Det er så essentielt at kunne deltage i et demokrati. Det er ikke ligesom hvis det var en restaurant, jeg ikke kunne komme ind på. Så kan jeg bare vælge en anden restaurant. Men det er kun den ene debat. Jeg kan ikke bare sige min holdning på et andet debatmøde. Jeg vil gerne statuere, at alle skal have lov at deltage i en debat. Arrangørerne siger, at de venter op til 300 deltagere - jeg vil gerne kunne komme til orde overfor så mange vælgere, siger Kristian Hegaard om hvorfor, han nu klager over sagen.

Selv om sagen næppe når at få konsekvenser før mødet på Frederiksborg Gymnasium er overstået på tirsdag, mener Maria Ventegodt, at det er vigtigt at få nævnet til at vurdere sagen.

- Man kan få slået fast, om det er ulovligt at agere på den her måde, hvis man arrangerer et vælgermøde. Jeg håber, det vil skabe bevidsthed om, at hvis vi skal sikre, at alle mennesker har mulighed for at være politiske aktive, så skal vi tage hensyn til det her, siger hun og fortsætter:

- At sådan et møde bliver holdt et ikke tilgængeligt sted, er et udtryk for, at vores samfund er meget ikke tilgængeligt for handicappede, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede