14. april 2021
Suki og hendes kæreste, som allerede driver Royal Taste i Slotsgade, åbner nu også Royal Style, lige over for. Foto: Mdt
Suki og hendes kæreste, som allerede driver Royal Taste i Slotsgade, åbner nu også Royal Style, lige over for. Foto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinesisk med kongelig udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesisk med kongelig udsigt

Kinesisk par åbner restaurant nummer to i Slotsgade

Hillerød - 26. februar 2021 kl. 08:30
Af Mette Dolmer Thygesen

En ny restaurant med både kongelig udsigt og et kongeligt navn slår dørene op 1. marts på hjørnet af Slangerupgade og Slotsgade - lige ved indgangen til Frederiksborg Slot.

arrow Læs også: Nu skal Skævinges nye samlingssted bygges

Indehaverne, Xin Zhao - med kælenavnet Suki - og hendes kæreste Simu Yan, kommer ikke langvejs fra.

De driver nemlig allerede sushirestauranten Royal Taste på hjørnet over for. Nu åbner parret den kinesiske restaurant Royal Style på Slotsgade 59, hvor Café Goa tidligere lå.

God placering

I efteråret så de, at Goa var flyttet ud, og at lokalerne var blevet ledige - og de slog hurtigt til.

"Vi synes, den har en rigtig god placering og er et super sted. Samtidig synes vi, at Hillerød mangler en god, kinesisk restaurant med ægte kinesiske retter," siger Suki.

Efter de overtog lokalerne, har de lagt et stort stykke arbejde i at rive alt ned, også gulve og vægge, og etablere nyt køkken og nye toiletter i restauranten, hvor der bliver plads til 50 siddende gæster.

"Alt er nyt, så vi var helt klar til at åbne i januar, men så kom nedlukningen. Så det er en hård tid. Jeg er bare glad for alle vores dejlige kunder, som støtter os i denne tid," siger hun.

To koncepter

At parrets to restauranter ligger så tæt på hinanden, vil være en fordel, når de skal drives i hverdagen, håber de.

"Det er stadig to forskellige koncepter, men begge har jo en fantastisk udsigt mod slottet, og på vores nye kinesiske vil der være udendørs siddepladser, hvor man kan få en kop kaffe eller spise sin mad, mens man kigger på slottet. Det bliver så hyggeligt," siger Suki.

Parret flyttede fra Frederiksværk, hvor de tidligere har drevet en buffetrestaurant, til Hillerød med deres tre børn på seks, 15 og snart 17 år, da de åbnede Royal Taste for et par år siden. Restaurant Royal Style kommer dog ikke til at byde på kinesisk buffet, men retter som udvælges på menukortet og serveres af tjeneren ved bordet. Det, mener parret, også giver god mening i en coronatid, hvor det at vælge mad fra en buffet sammen med andre synes mindre attraktivt.

Menukortet vil byde på traditionelle, kinesiske retter som lynstegte svinekødsstrimler med Yuxiang souce, indbagt kylling, Ma Po-tofu, sichuanstegt svinekød med chili, oksekød i chilisauce med kinakål med mere.

Parret glæder sig til at kunne åbne og byde gæsterne velkommen indenfor. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Glæder sig til at åbne

Planen er nu at åbne restauranten ved at sælge kinesisk mad som take away, ligesom de også sælger take away-sushi fra Royal Taste, hvis altså ikke restauranten for alvor kan slå dørene op.

"Vi glæder os til at åbne og til, at der forhåbentlig kommer nogle turister igen," siger hun.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?