16. januar 2019
Resultaterne af folkeskolens afgangsprøver viser en klar tendens: Elevernes matematikkarakterer falder og falder. Det er en landsdækkende tendens, men i Hillerød går det hurtigt. Foto: Allan Nørregaard
Resultaterne af folkeskolens afgangsprøver viser en klar tendens: Elevernes matematikkarakterer falder og falder. Det er en landsdækkende tendens, men i Hillerød går det hurtigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karakterer rasler ned: Elever bliver dårligere i matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karakterer rasler ned: Elever bliver dårligere i matematik
Hillerød - 13. januar 2018 kl. 07:23
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landet over bliver folkeskoleeleverne dårligere og dårligere til matematik, og gennemsnittet ved folkeskolernes afgangsprøve faldt sidste år med 0,1 procentpoint i forholdt til året før.

Men i Hillerød falder karakterne ikke bare. De rasler ned.

Det viser de nyeste opgørelser over karaktergennemsnittet fra afgangsprøverne, som er en del af kvalitetsrapporten for skoleområdet i Hillerød, der netop er sendt i høring. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her kan man se, at gennemsnittet er faldet fra 8,2 for to år siden ved afgangsprøverne i 2015 til bare 7,1 ved afgangsprøverne i 2017. Det er dog stadig over landsgennemsnittet, som er på 6,8.

Formand for børne- og familieudvalget i Hillerød Kommune, Peter Frederiksen (V), er ked af den dårlige tendens.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Det skæmmer jo for en række ellers udemærkede konklusioner i rapporten. Overordnet ser det fint ud på Hillerøds skoler. Men det er jo ikke nok, når vi kan se, at vi halter bagud i et så vigtigt fag som matematik, siger han.

Han lover, at der nu skal fokus på at få bedre resultater i matematik.

- Vi skal dykke ned i det. Det bliver en af de vigtigste opgaver for udvalget, at se hvad årsagen er, og at lave en plan sammen med skolerne om, hvordan vi får hævet matematikkompetencerne hos børnene. Det er et absolut must, at man går ud af skole i Hillerød med en fornuftig matematikkarakter, siger han.

Bag gennemsnittet gemmer sig store forskelle fra skole til skole. Især eleverne på Frederiksborg Byskole er blevet dårligere til matematik. I 2015 fik eleverne i gennemsnit 9,0 i karakter i matematik i afgangseksamen - kommunens bedste resultat. I 2017 var gennemsnittet hele nede på 6,7, som er det laveste i hele Hillerød Kommune.

Sådan var resultatet i matematik ved afgangsprøverne i 2017 (2015 i parantes)

Frederiksborg Byskole: 6,7 (9,0)

Grønnevang Skole: 7,2 (8,3)
Hanebjerg Skole: 6,8 (7,4)

Hillerød Vest Skolen 7,4 (7,3)
Hillerødsholmskolen 7,1 (7,8)

Kornmarkskolen 7,0 (7,9)
Sophienborgskolen 7,1 (8,9)

Hele Hillerød Kommune 7,1 (8,2)

Hele landet 6,8 (7,1)

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk