9. december 2019
Stine Rejnholdt er festivalleder og initiativtager til Nordisk Kammermusikfestival. Her flankeret af John Kruse, klarinet, og John Ehde, cello, fra Festivalensemblet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Stine Rejnholdt er festivalleder og initiativtager til Nordisk Kammermusikfestival. Her flankeret af John Kruse, klarinet, og John Ehde, cello, fra Festivalensemblet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kammermusik med cognactime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammermusik med cognactime
Opdateret 24. juli 2019 kl. 10:15
Hillerød - 24. juli 2019 kl. 08:33
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cognactimen. Det lyder hyggeligt og lidt eksklusivt. Det er det også - på den gode måde. For det er tidspunktet for opsamling af dagens og især aftenens koncert. En mulighed for at drøfte detaljer eller andet med de udøvende musikere.

- Cognactimen om aftenen er da et af dagens højdepunkter. Måske kun overgået af musikken, kommer det med et smil fra festivalleder Stine Rejnholdt.

Hun står for tredje år i træk i spidsen for Nordisk Kammermusikfestival, der netop finder sted for tredje gang og i denne uge foregår på Luthers Missions Højskole på Fredensborgvej. Stine Rejnholdt har startet festivalen sammen med Jesper Lützhøft og pianisten Rikke Sandberg. Sidstnævnte er selv med i det til lejligheden sammensatte festivalensemble, der giver to koncerter i løbet af ugen. Onsdag eftermiddag med Mendelssohn, Brahms og Beethoven på programmet og torsdag aften med stykker af Mozart og Schumann.

25 kursister er indlogeret på højskolen og nyder eftermiddagskaffen, inden dagens kl. 15-koncert, som optages af Danmarks Radio. Et uddrag af koncerten med Opus Zoo indgår som forspil til aftenens direkte sending fra højskolens mødesal. En uropførelse er på programmet under overskriften Ekkozone.

Kammermusikfestivalen lagde fra land mandag med bl.a. en gratis aftenkoncert, der samlede 108 tilhørere, hvilket ifølge Stine Rejnholdt var rigtig fint.

- Næste år kunne vi måske finde på at gå ned i bymidten i Hillerød og give en smagsprøve, men ellers har vi gjort reklame andre steder, og vi er også rigtig godt tilfredse med stedet her, omgivelserne og det hele, understreger hun og kigger ud på de grønne plæner, der omkranser den smukt beliggende højskole.

Læs resten af historien i dagens udgave af Frederiksborg Amts Avis.

grafik køb billede