18. september 2021
Kammeradvokaten, der er i gang med at undersøge, om der er foregået noget ulovligt internt hos Hillerød Forsyning, har valgt at udvide undersøgelsen, så den nu også indbefatter den tidligere ledelses mailbokse samt interviews med relevante personer. Det bekræfter Anders Buchardt Møller-Hansen, varme- og energichef hos Hillerød Forsyning.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kammeradvokaten, der er i gang med at undersøge, om der er foregået noget ulovligt internt hos Hillerød Forsyning, har valgt at udvide undersøgelsen, så den nu også indbefatter den tidligere ledelses mailbokse samt interviews med relevante personer. Det bekræfter Anders Buchardt Møller-Hansen, varme- og energichef hos Hillerød Forsyning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kammeradvokat udvider undersøgelse af Hillerød Forsyning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kammeradvokat udvider undersøgelse af Hillerød Forsyning

Kammeradvokaten skal læse mails til og fra den tidligere ledelse af Hillerød Forsyning. Advokatundersøgelse afleveres i august.

Hillerød - 30. juli 2021 kl. 06:23
Af Ann-Sophie Meyer

I april besluttede Hillerød Forsynings bestyrelse at indlede en intern advokatundersøgelse for at finde ud af, om der er foregået noget ulovligt hos Hillerød Forsyning under den tidligere ledelse. Undersøgelsen skulle have været færdig i juni, men Poul Schmidt/Kammeradvokaten, der står for undersøgelsen, har ønsket at udvide undersøgelsen og udskyde udleveringen af den færdige rapport til august. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis, hvilket Hillerød Forsyning bekræfter.

arrow Læs også: Advokatundersøgelse: Ingen tegn på misbrug af kreditkort

- Hillerød Service A/S har efter anbefaling fra Poul Schmidt/Kammeradvokaten valgt at udvide undersøgelsen til også at indeholde en mailundersøgelse af hele den tidligere ledelses mailbokse samt interviews af relevante involverede personer. På den baggrund har det ikke været muligt for Poul Schmidt/Kammeradvokaten at færdiggøre den bestilte rapport inden for den oprindeligt aftalte tidsramme. Vi forventer, at rapporten vil være færdig og leveret i august 2021, skriver Anders Buchardt Møller-Hansen, varme- og energichef hos Hillerød Forsyning i et skriftligt svar til Frederiksborg Amts Avis.

Hvilke relevante involverede personer, der er tale om, og hvad kammeradvokaten leder efter i den tidligere ledelses mailbokse, kan Anders Buchardt Møller-Hansen ikke svare på, og han oplyser, at de medarbejdere hos forsyningen, der kan svare på det, alle er på ferie på nuværende tidspunkt.

En nysgerrig borger

Det hele begyndte i 2019, da Gadevang-borgeren Rasmus Visby begyndte at undersøge, hvordan tingene stod til hos Hillerød Forsyning.

Rasmus Visby har gennem sin podcast »Visbys Verden« de seneste to år gravet flere møgsager frem om Hillerød Forsyning, der har skabt debat både i avisens spalter, på sociale medier og i byrådssalen. Høje direktørlønninger og en lukrativ firmabilsordning, kunstkøb, en glemt rabat på en halv million kroner for et møbelkøb og Hillerød Forsynings politianmeldelse af Rasmus Visby, hvor politiet senere henlagde sagen, er bare nogle af de ting, som er kommet frem undervejs.

Sidste år blev både affaldsdirektøren og den administrerende direktør fyret, og i april igangsatte Hillerød Forsynings bestyrelse advokatundersøgelsen for at få undersøgt, om firmabilsordningen og firmakreditkort er blevet brugt uden for de aftalte rammer.

Planen var, at undersøgelsen skulle være færdig i juni. Men nu er undersøgelsen altså blevet udvidet yderligere til også at omfatte interviews med relevante personer samt en mailundersøgelse af hele den tidligere ledelses mailbokse.

Lang ventetid

Bestyrelsesformand Klaus Markussen oplyser, at bestyrelsen ikke ønsker at udtale sig yderligere om den konkrete sag, før advokatundersøgelsen er afsluttet, men han bekræfter, at undersøgelsen er blevet udvidet.

- Vi havde forventet at få redegørelsen i juni måned. Men advokatfirmaet har oplyst, at de først kan have redegørelsen klar til august. Det tager vi selvfølgelig til efterretning, selvom jeg synes, at det er lang tid at vente, siger Klaus Markussen.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra kammeradvokaten, men advokatfirmaets pressemedarbejder oplyser, at firmaet ikke ønsker at kommentere på den igangværende undersøgelse.

arrow Sådan belønnede forsyningsdirektør med firmabiler
10. september 2021 kl. 05:29 Opdateret: kl. 21:24
arrow Forsyningsformand: Firmabilpolitik var ikke klar nok
09. september 2021 kl. 21:19 Opdateret: kl. 21:19
Synes du, at kommunen er der for dig?