24. januar 2021
Kaj Struve har udgivet bog, som sætter Aristoteles' arbejde ind i en praktisk kontekst. Foto: Mette Dolmer Thygesen
Kaj Struve har udgivet bog, som sætter Aristoteles' arbejde ind i en praktisk kontekst. Foto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaj klar med bog om Aristoteles: Han er uden sidestykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaj klar med bog om Aristoteles: Han er uden sidestykke

Kaj Struve fra Hillerød har udgivet ny bog om filosoffen Aristoteles

Hillerød - 29. november 2020 kl. 13:44
Af Mdt

Hillerødborger Kaj Struve har udgivet en ny bog om den græske filosof Aristoteles.

'Det pædagogiske blik på Aristoteles' er udkommet på forlaget Historia, og Kaj Struve giver henover bogens 352 sider sit bud på, hvordan vi kan bruge Aristoteles i dag.

Aristoteles levede fra 384-322 før kristi fødsel og er én af den vestlige tænknings mest indflydelsesrige skikkelser - og Aristoteles er stadig relevant i dag, mener 70-årige Kaj Struve:

"Som grundlægger af en lang række videnskaber og som den, der først klargør og diskuterer disse videnskabers uomgængelige teoretiske fundament, er han uden sidestykke i historien," siger Kaj Struve og tilføjer, at "han var manden, der tænkte på alt og skrev om alt".

Praktisk kontekst

Kaj Struve giver i bogen både indsigt i Aristoteles' omfattende arbejde og sætter det ind i en praktisk, pædagogisk kontekst. Bogen har da også undertitlen 'at tænke med Aristoteles i den fysiske og digitale praksis'.

Han sætter særligt fokus på pædagogikken i folkeskolen, men tankerne kan sagtens bredes ud til at omfatte andre former for pædagogisk arbejde.

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for sammenhængen mellem den teoretiske viden, metoderne og praksis. Den henvender sig ligeledes til studerende, lærere og alle, der arbejder professionelt med mennesker.

"Tankevækkende"

Bogens forord er skrevet af Stig Broström, som er professor emeritus ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet. Han kalder bogen "fornem, tankevækkende og brugbar" og skriver blandt andet, at "det er et formidabelt arbejde at få udredt Aristoteles' mangfoldige og omfattende værker og få sat dem ind i en pædagogisk ramme, som er brugbar for enhver underviser, pædagog, lærer eller borger i samfundet, som ønsker at finde vej i tankernes og det praktiske livs verden".

Kaj Struve har tidligere arbejdet med socialpædagogisk rådgivning og vejledning af personale og forældre på Skanseskolen, og han mener, at Aristoteles' etik lagde grundstenene til hans sociale arbejde på Skanseskolen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?