15. januar 2021
Det startede med én nisse, der læste en historie op. Nu er der et helt korps, der hver dag i december leder efter en bortløben nisse med hjælp fra hundredevis af børn og voksne. Foto: Tore Rich
Det startede med én nisse, der læste en historie op. Nu er der et helt korps, der hver dag i december leder efter en bortløben nisse med hjælp fra hundredevis af børn og voksne. Foto: Tore Rich
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julekalender trækker hundredevis til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julekalender trækker hundredevis til
Hillerød - 24. november 2019 kl. 20:59
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Det er svært at sige jul i Hillerød uden også at sige Den Levende Julekalender. Siden 2011 har børn og forældre hver dag i december mødtes på Torvet ved julemøllen eller i byens butikker, hvor de har hjulpet nissekorpset med at finde de 24 nisser, der er stukket af fra Julerød.

arrow Læs også: Julehytter skal sætte liv i Torvet

Det er skuespillere fra teatertruppen Mastodonterne, der hver dag trækker i nissetøjet ganske frivilligt. Teaterforeningens formand, Steen Lünell, har alle årene stået for at skrive de 24 historier om de bortløbne nisser.

- Det er smadderhyggeligt, at Mastodonterne møder publikum på en anden måde, end vi er vant til. Normalt står vi jo på en scene, men det er sjovt at gå ned og snakke med publikum direkte. På den måde får vi lov til at prøve teateret af på alle mulige måder, og det er rigtig dejligt.

Et skud nisse

Hver dag møder mellem 50 og 200 børn op for at hjælpe to nisser fra nissekorpset med at finde dagens nisse, og det glæder Steen Lünell.

- Det er fedt, når noget har fået lov til at vokse sig stort. I starten var det bare én nisse, der åbnede en låge, og nu er der et helt nissekorps, der har hver sin personlighed og mærkelighed. Det er rigtig fedt, at det er blevet taget så godt imod.

I år kan man som noget nyt hver dag på hillerod.nu følge livet på loftet i Julemøllen, hvor nisserne bor.

- Med den digitale julekalender kan vi nu ramme dem, der ikke har tid til at gå ned og mødes med nissekorpset klokken 17. På den måde får de alligevel et lille skud nisse, siger Steen Lünell.

Den Levende Julekalender foregår i hverdagene klokken 17 med afgang fra Torvet til dagens butik og klokken 11 i weekenden. Papkalenderen kan købes i C4 Videncenter, Royal Stage, Kop & Kande, ChokoladeMageriet, Meny Fredskovhellet, Kiosk Bien eller i en af de lokale idrætsforeninger. Pengene fra kalenderen går til foreningslivet.

arrow Frederik juler hele året rundt
25. november 2019 kl. 07:03 Opdateret: kl. 21:03
arrow Millioner skal få trafikken til at glide
25. november 2019 kl. 04:09 Opdateret: kl. 15:24
arrow Nissekims kærlighed til julemølle og nisser går i arv
24. november 2019 kl. 21:05 Opdateret: kl. 21:05
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?