29. maj 2020
Jonathan Schacht Hilling Nielsen blev i 2013 valgt ind i byrådet for Liberal Alliance, hvor han sad indtil 2016. Nu har han meldt sig ud af partiet. Foto:
Jonathan Schacht Hilling Nielsen blev i 2013 valgt ind i byrådet for Liberal Alliance, hvor han sad indtil 2016. Nu har han meldt sig ud af partiet. Foto:
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jonathan Nielsen forlader Liberal Alliance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonathan Nielsen forlader Liberal Alliance
Hillerød - 23. oktober 2019 kl. 09:24
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere byrådsmedlem for Liberal Alliance, Jonathan Schacht Halling Nielsen, har onsdag morgen meldt sig ud af Liberal Alliance.

arrow Læs også: Værdipolitik skiller profil fra LA

Det oplyser han på Facebook.
- Igennem 10 år er Liberal Alliance den enkelte ting, der har fyldt mest i mit liv. Jeg har som politisk-juridisk konsulent i partiets sekretariat udviklet politik og plejet parlamentariske interesser, jeg har været kommunalbestyrelsesmedlem i Hillerød og folketingskandidat i Nordsjælland, jeg har siddet i storkredsbestyrelsen og været lokalformand, jeg har været sekretær for vedtægtsudvalget og koordinator på partiets internationale aktiviteter, jeg har repræsenteret Liberal Alliance i KL og senest har jeg tjent som særlig rådgiver. Derfor har det bestemt ikke været nogen nem beslutning at lægge partiet bag mig, skriver Jonathan Schacht Hilling Nielsen på Facebook.

Han begrunder udmeldelsen med, at partiet ikke længere har fokus på mærkesagerne.

- I stedet for at være en stærk garant for de ellers historisk succesfulde vestlige værdier er man slået ind på en kurs, det prioriterer det nationale over det internationale og det kollektive over det individuelle. Det, mener jeg, er det, vi har set i forhold til det europæisk samarbejde, debatten om Syrien og statsborgerskaber og tidens noget overgearede muslimforskrækkelse. Det er meninger, man i sin gode ret til at have, men det er ikke mine. Derfor må vejene skilles.

40-årige Jonathan Schacht Hilling Nielsen blev valgt ind i Hillerød Byråd i 2013, hvor han sammen med Marco Oehlenschläger, der skiftede fra Venstre, repræsenterede partiet. I 2016 forlod Jonathan Shacht Hilling Nielsen byrådet for at blive særlig rådgiver for økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille. Han fortsatte som medlem af bestyrelsen for partiets lokalafdeling i Hillerød. Siden september har han arbejdet som fagpolitisk chef i DVCA - brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde samt business angels.

arrow Liberal Alliance mister millioner efter profils exit
23. oktober 2019 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:10
arrow Politisk redaktør: Benhård magtkamp op til Simon Emils exit
22. oktober 2019 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:10
arrow LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden
22. oktober 2019 kl. 18:40 Opdateret: kl. 18:42
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?