21. maj 2019
Direktør i J. Jensen Fodboldbaner Kim Østergaard arbejder på alternativer til kunststofbaner, der efterlader mikroplast i naturen. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Direktør i J. Jensen Fodboldbaner Kim Østergaard arbejder på alternativer til kunststofbaner, der efterlader mikroplast i naturen. Pressefoto
Foto: Mads Eneqvist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: J. Jensen vil bygge fodboldbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

J. Jensen vil bygge fodboldbaner
Hillerød - 14. juni 2018 kl. 05:49
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

J. Jensen-koncernen ved Uvelse har oprettet et nyt firma kaldet J. Jensen Fodboldbaner A/S, og som navnet antyder, anlægger virksomheden fodboldbaner, både almindelige græsbaner, baner af kunststof og hybridbaner. Sidstnævnte består af 10, 15 eller 20 procent kunstgræs, mens resten er rigtig græs. Det nye firma er oprettet i foråret, efter J. Jensen havde succes med at anlægge en hybridbane for Brøndby IF sidste år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Med baggrund i J. Jensens eksisterende mandskab og viden så virksomheden nemlig en mulighed for at levere en totalløsning for fodboldbaner.

- Vi har en el-afdeling, en vvs-afdeling og entreprenørmaskiner, vi har det hele. Vi har alt know-how til at bygge de forskellige dele og kan samle det i én pakke. Det er der, vi kan adskille os fra de andre. Vi kan lave det hele fra a-z, siger Kim Østergaard.

Han oplyser, at J. Jensen Fodboldbaner har eksklusivaftaler med to firmaer, der har førende produkter i Europa, men at han endnu ikke kan offentliggøre, hvem de er.

Den nye virksomheds flagskib er hybridbanen. Her består mellem 10 og 20 procent af banen af kunstgræs, som det rigtige græs vokser op imellem.

På det seneste har der været en del fokus på, at almindelige kunstgræsbaner kan lede mikroplast ned i naturen. Fx har Dr.dk skrevet, at der hvert år i Danmark forsvinder cirka 1500 tons granulat fra de mere end 300 kunstgræsbaner ud i naturen og omgivelserne omkring banerne. Det svarer til, at hver bane leder tre-fem tons ud. Det viser en rapport fra 2017 udarbejdet af det teknologiske serviceinstitut DHI. Granulatet er mikroplast lavet af gamle bildæk. Men det har man ikke behov for på hybridbanerne.

- Problemet med mange af de traditionelle kunststofbaner er, at de udover at være dyre at vedligeholde efterlader tonsvis af mikroplast i naturen, fordi man fx bruger brugte gummidæk som fyld. Det er ikke hensigtsmæssigt, og derfor arbejder vi med nye alternativer, der gavner fodbolden og miljøet mange år ud i fremtiden, siger Kim Østergaard.

J. Jensen Fodboldbaner leverer dog også baner kun af kunststof, men her er man på vej med en bane, der ikke har brug for at få fyldt granulat på.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede