12. juni 2021
Solrødgård er ikke en mulighed i J. Jensens optik.
Solrødgård er ikke en mulighed i J. Jensens optik.
Foto: Hillerød Forsyning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: J. Jensen: Svært at se Solrødgård som mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

J. Jensen: Svært at se Solrødgård som mulighed

J. Jensen vil gerne i dialog med politikerne om Upcycling Nordsjælland og en placering af genbrugscenteret, men har svært ved at tro på Solrødgård er en mulighed.

Hillerød - 08. maj 2021 kl. 09:31
Af Janne Mulvad

Efter byrådet udsatte beslutningen om lokalplanen for Jensen Gruppens Upcycling Nordsjælland, fortsætter debatten, og her nævnes af mange et ønske om, at Jensen Gruppen i stedet skal etablere Upcycling Nordsjælland på Solrødgård. Det er blandt andet foreslået af Tue Tortzen (Ø), som sidder med en af de afgørende stemmer i spørgsmålet om lokalplanen.

arrow Læs også: DEBAT: Nej til 250 lastbiler få meter fra mit vindue

»Enhedslisten holder fast i forslaget om Solrødgård som ejes af Hillerød Forsyning. Byrådet og bestyrelsen kan beslutte at stille jorden til rådighed. Området kan også bruges til solcellepark, men til sådan en er det ikke nødvendigt med god vejadgang. Måske kunne Forsyningen og J. Jensen bytte jord enten ved salg eller leje så begge dele kan lade sig gøre. Den tunge lastbiltrafik ville få gode adgangsforhold til genbrugspladsen og naboerne i Uvelse ville slippe for trafikken og ulemperne ved anlægget«, skriver han.

Også de radikale medlemmer af byrådet foreslår placering.

»... det er vigtigt at tage en diskussion om, hvorvidt der findes alternative placeringsmuligheder i Hillerød Kommune. For vi vil rigtig gerne have en bæredygtig virksomhed som J Jensen på en bæredygtig placering i vores kommune. En af de muligheder, vi mener, man bør genbesøge er at se på arealerne ved Solrødgård, hvor Hillerød Forsyning i forvejen har genbrugsstation og affaldshåndtering. Kunne en sådan placering ikke opfylde ønskerne om at være fri for naboer, tæt på motorvej og bedre i overensstemmelse med miljøhensyn? Det bør vi se på med et åbent sind«, skriver Christina Thorholm og Jørgen Suhr i et debatindlæg.

Men det er ikke et reelt forslag, lyder det fra Kim Østergaard, marketingsdirektør hos J. Jensen.

- Det ironiske er, at vi selv for otte år siden foreslog at placere anlægget ved Solrødgård. Dengang fik vi nej, fordi kommunen havde andre planer for området. I den kommende tid kommer vi til indgå kompromiser, men placeringen er ét, vi ikke kan indgå kompromis om, siger han.

Det er der flere årsager til.
- Det vil kræve en lynbehandling. For hvis vi skal et andet sted hen end Uvelse, skal vi være helt sikre på, at det kan lade sig gøre. Vi har simpelthen brugt for meget tid. Vi kan ikke vente fire år endnu, siger Kim Østergaard.

1. januar 2022 begynder en ny byrådsperiode, og så kan sammensætningen af byrådet se helt anderledes ud. Så selv hvis et flertal i det nuværende byråd vil godkende en lokalplan for Solrødgård, kan det flertal være væk efter nytår.

Og Kim Østergaard har svært ved at forestille sig, at der kan laves og vedtages en lokalplan på de syv måneder, der er tilbage af 2021.

- Hvis Solrødgård skal være en realistisk mulighed handler det ikke kun om, at der skal være plads til os. Hele projektet skal jo også nybehandles, og hvad så, når naboerne i Nr. Herlev så brokker sig? Det vil kræve, at politikerne kan komme med en garanti for at vi kan få byggetilladelse, og den eneste måde man kan få sådan en garanti er ved at have en lokalplan. Og den skal vi have på plads inden årsskiftet, for ellers risikerer vi, at byrådet ser helt anderledes ud. Og så kan medlemmerne af byrådet jo sige - jeg har aldrig sagt de kunne få tilladelse til at bygge på Solrødgård, siger Kim Østergaard.

Han kan godt se, at tanken om at rykke virksomheden til Solrødgård, ganske nær motorvejen og i god afstand til bebyggelse kunne være god. Det ville være oplagt med et samarbejde mellem J. Jensen og Hillerød Forsyning om håndtering af affaldet, der kommer til genbrugsstationen, hvis man kunne lave et mageskiftet, så Hillerød Kommune eller Forsyning kunne overtage jorden i Uvelse.

- Hvis nogen kunne pege og sige, I kan starte op her om et halvt år, kunne vi godt leve med det. Men vi kan ikke leve med usikkerheden. Når politikerne peger på, at vi skal finde en anden placering, så glemmer de konsekvenserne for os. Prøv at sæt dig i vores sted - vi har købt to grunde. Skulle vi nu købe en tredje og stadig være usikker på, om det kan lade sig gøre, siger han.

Kim Østergaard håber nu på at få en dialog med naboer og politikere. Han håber stadig på, at projektet kan rettes til, så det kan gennemføres på Højlundevej. J. Jensen har blandt andet inviteret til besøg på virksomheden, og forventer også at skulle til et møde med borgmesteren.

- Vores største ønske er at finde en fælles løsning. Så mens vi venter på en invitation fra borgmesteren, vil vi invitere naboer ud til Højlundevej og lytte til indvendinger og input. Sammen håber jeg, at vi kan finde en god løsning. Det kan for eksempel være at lave en ny vej til anlægget, rykke støjvolden eller stille krav til, hvordan vi kører i området. Den dialog ser jeg meget frem til, siger han.

arrow DEBAT: "Kan man true sig til alt?"
17. maj 2021 kl. 07:48 Opdateret: kl. 14:54
arrow DEBAT: Efter to dialogmøder er vi tilbage, hvor vi startede
15. maj 2021 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57
Hvor langt tror du Danmark når ved EM