13. august 2020
Arkitekterne Arkitema har skitseret byggeriet i startredegørelsen. Illustration fra startredegørelsen.
Arkitekterne Arkitema har skitseret byggeriet i startredegørelsen. Illustration fra startredegørelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investor vil opføre boliger og butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investor vil opføre boliger og butikker
Hillerød - 02. april 2019 kl. 05:51
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det jyske investeringsselskab Jysk Holding A/S med adresse i Braband vil nedrive bygningen, der i dag blandt andet rummer Elgiganten, og opføre et 12.000 kvadratmeter stort erhvervs- og boligprojekt på grunden på hjørnet af Roskildevej og Slangerupgade.

arrow Læs også: Seminarium ombygges til lejeboliger

Her skal være plads en fem etagers ejendom med butikker i stueetagen, og fire etager med boliger i en randbebyggelse. Ejendommen skal rumme 90 boliger, 2590 kvadratmeter detailhandel og en parkeringskælder med plads til både biler og cykler.

Der opføres butikker med facade ud mod Slangerupgade, hvor der også skal være en fire meter bred såkaldt kantzone, så der skabes et handelsstrøg.

Boligerne, som kan variere fra bare 35 til 135 kvadratmeter, får gårdhave oven på stueetagens butikker, og der etableres også tagterrasser til nogle af lejlighederne.

Arkitektfirmaet Arkitema har lavet det foreløbige projekt, hvor bygningen opføres med facader i naturlige overfladematerialer med mursten som hovedmateriale, fremgår det af den startredegørelse, hvor planerne fremlægges.

Startredegørelsen kan findes som bilag til arkitektur, byplan og trafikudvalgets møde i morgen. Her skal politikerne beslutte, om arbejdet med en lokalplan for projektet skal begyndes.

For at kunne realisere planerne, skal der også laves et tillæg til Kommuneplan 2017, som kun tillader tre etagers byggeri i området, samt en bebyggelsesprocent på 80 procent, ligesom området ikke er udlagt til boligformål. Projektet rammer de fem etager, og en bebyggelsesprocent på op til 175 procent.

Forvaltningen anbefaler projektet og skriver, at ejendommen i dag fremtræder noget forsømt. Projektet vil med sin blanding af boliger og detailhandel, være en god overgang fra Hillerøds bymidte til det kommende Frederiksbro, som de kommende år rejser sig på den anden side af Roskildevej.

Forvaltningen mener, at den høje bebyggelsesprocent kan retfærdiggøres på grund af planerne om parkeringskælder. Om arkitekturen skriver forvaltningen, at bygningen med sin moderne, men dog forholdsvis stille arkitektur, vil bidrage positivt til det samlede indtryk af Munkeengen.

Der forudses dog trafikale udfordringer, og ifølge dagsorden vil der bliver lavet en udbygningsaftale, hvor bygherre skal betale en del af de nødvendige trafikale ændringer.

Dan Riise (V), formand for arkitektur, byplan og trafikudvalget kalder projektet for spændende, men vil ellers ikke forholde sig til det, før projektet har været i høring hos borgerne.

- Vi vil gerne ud og spørge byen, hvad de synes, inden vi tager stilling. Jeg tænker, at der sagtens kan være boliger på grunden, men det kræver alt sammen, at vi synes forhøringen går som den skal, og at vi er enige, siger han.

arrow 106 nye lejligheder på vej i Hillerød
25. november 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byggehøjde i centrum splitter politikere
11. september 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:35
arrow Lokal investor vil bygge ved Markedspladsen
13. august 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:07
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?