26. september 2018
Da Goldschmidts projekt blev til Frederiksbro udløste det den gamle aftale om ekstrabetaling til Hillerød Kommune. Illustration: Mangor & Nagel
Da Goldschmidts projekt blev til Frederiksbro udløste det den gamle aftale om ekstrabetaling til Hillerød Kommune. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investor betaler millioner til Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investor betaler millioner til Hillerød
Hillerød - 23. marts 2017 kl. 06:02
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den gamle aftale mellem Goldschmidt og Hillerød Kommune om, at der skulle betales ekstra millioner for den jord, kommunen solgte til investoren, hvis der skulle bygges boliger i stedet for butikker, er trådt i kraft. M. Goldschmidt Ejendomme A/S har derfor netop betalt lige knapt seks millioner kroner til Hillerød Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Alt bliver leje: Goldschmidt bygger 1300 lejeboliger

Aftalen findes i købsaftalerne fra 2008, hvor det blev aftalt, at hvis der i lokalplanen for området bliver tilladt en højere bebyggelsesprocent end 40, skal Goldschmidt betale yderligere 849 kroner pr. m2 byggeret ud over en maksimal bebyggelsesprocent på 40. Der kan dog maksimalt kræves tillægskøbesum for en bebyggelsesprocent på 80.

Og da den lokalplan, der nu er lavet for Frederiksbro tillader en byggeprocent på 130, ender det med et beløb på 5.997.336 kroner, fremgår det af dagsordenen til økonomiudvalgets møde onsdag.

Det er planen, at pengene fra salget skal bruges til anlægsprojekter. Byrådet skal senere vedtage, hvilket projekt, der får glæde af de ekstra millioner, der nu er kommet ind efter at projekt Hillerød Storcenter er blevet til projekt Frederiksbro.

arrow Milliardprojekt: Pihl & Søn skal bygge højhuse i Hillerød
18. september 2018 kl. 15:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Klar til de første boliger i nyt milliardbyggeri
17. september 2018 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:31
arrow Goldschmidt vil vente med grøn kile
19. august 2018 kl. 08:39 Opdateret: kl. 14:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk