12. december 2019
Michael og Anders Funder er glade for diabetestasken, som skaber ro.
gallery icon

Se billedserie

Michael og Anders Funder er glade for diabetestasken, som skaber ro.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingeniør hjalp søn med diabetes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingeniør hjalp søn med diabetes
Opdateret 22. juli 2015 kl. 10:57
Hillerød - 21. juli 2015 kl. 07:08
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der må være en nemmere løsning.

Sådan tænkte Michael Funder fra Hillerød, da hans søn Anders fik konstateret sukkersyge, og oplevede, hvordan det stressede sønnen at holde styr på alt det nødvendige udstyr, når han skulle i skole. Så han designede diabetestasken. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Anders var 21, da han fik konstateret type 1-diabetes, gammel nok til selv let at kunne administrere sin glukosemåling og sin medicinering, så han kan leve et normalt, aktivt liv. Eller rettere sagt: let, så længe han var derhjemme, hvor blodsukkermåler, nåle, teststrips, insulinpen og druesukker lå på deres faste pladser.

- Jeg kunne se, at det var svært for Anders at få overblik over, om han nu også havde fået det hele med, når han skulle af sted til skole, fortæller Michael Funder.

- Det stressede ham, og det er ikke sundt, når man har sukkersyge. Det er heller ikke smart, at tingene roder rundt i en taske med bøger og alt muligt andet.

Som ingeniør er Michael Funder vant til at finde løsninger. Han tog udgangspunkt i sin søns situation, søgte rådgivning og testede på en stor gruppe diabetikere:

- Den enkleste løsning var selvfølgelig en taske, som kunne indeholde alt det nødvendige udstyr til at dække en diabetikers behov i 24 timer. Samtidig skulle den være overskuelig, så man med et enkelt blik kunne tjekke, at alt var med, og være handy at medbringe.

Resultatet blev en taske på 24 x 13 cm. I den ene side er der plads til insulinpenne, blodsukkermåler (fleksibelt til flere modeller), teststrips, nåle og lancetter, og i den anden side er der plads til personlige ejendele som kreditkort, sygesikringskort, telefon og lignende.

- I princippet behøver jeg ikke at have andet med mig, siger Anders, der nu på andet år lever med sin praktiske diabetestaske.

Den har været ham til stor hjælp, når han er på farten, skal overnatte ude eller tager på en længere ferie. Det hele er lige ved hånden.

grafik køb billede