16. juli 2019
16-årige Emma Emtkjær har ikke gået i skole i to år, og en gruppe på omkring 30 familier i Hillerød har flere eksempler på børn, der ikke har været i skole i længere perioder. Foto: Allan Nørregaard
16-årige Emma Emtkjær har ikke gået i skole i to år, og en gruppe på omkring 30 familier i Hillerød har flere eksempler på børn, der ikke har været i skole i længere perioder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen skole til 16-årige Emma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen skole til 16-årige Emma
Hillerød - 24. januar 2019 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Kommunen har fuldstændig taget kontrollen over mit liv og sat mit liv på hold.

arrow Læs også: Råd advarer mod for sen hjælp til psykisk syge børn

Sådan siger 16-årige Emma Emtkjær, der de sidste to år ikke har været i skole. Emma Emtkjær er diagnosticeret med blandt andet autisme og angst, og efter flere panik- og angstfald måtte hun for to år siden stoppe på sin daværende skole. Siden er det ikke lykkedes Hillerød Kommune at finde et egnet skoletilbud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Emma Emtkjær er ikke det eneste barn i Hillerød, som ikke kommer i skole. Omkring 30 familier med børn med handicap eller psykiske diagnoser er nu gået sammen, fordi de mener, at Hillerød Kommune svigter deres børn.

Ifølge både ADHD foreningen og Landsforeningen Autisme er det et stort problem, at børn med psykiske diagnoser ikke går i skole.

- Vores egne undersøgelser viser, at hver tredje barn med autisme ikke kommer i skole. Vi oplever desværre en del kommuner, hvor det opleves som, at kommunen bare bliver et problem mindre, når barnet bliver hjemme. Det er mere reglen end undtagelsen, at barnet får lov at gå hjemme i månedsvis, siger Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme, til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge formanden for Børn, familie og ungeudvalget i Hillerød, Peter Frederiksen (V), er kommunens forvaltning i dialog med familierne.

- Jeg ved, at der pågår en dialog mellem forvaltningen og familierne om de tilbud, der kan stilles til rådighed, siger Peter Frederiksen.

arrow - Sagsbehandling har ikke været formålet
15. februar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 16:51
arrow Forældre: Samtaler med kommunen gør ingen gavn
15. februar 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 16:51
arrow Borgmester lover ministre handling
14. februar 2019 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:24

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede