23. april 2019
Skævinge har længe ønsket sig en kunstgræsplæne, men der går nogle år før ønsket - måske - går i opfyldelse. Illustration: Dines Jørgensen & CO. A/S
Skævinge har længe ønsket sig en kunstgræsplæne, men der går nogle år før ønsket - måske - går i opfyldelse. Illustration: Dines Jørgensen & CO. A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen penge til store idrætsprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen penge til store idrætsprojekter
Hillerød - 24. september 2018 kl. 21:23
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev hverken fundet penge til et nyt og opdateret stadion, renoveringen af svømmehallen, den kommende multipark eller en kunstgræsbane i Skævinge på næste års budget.

Anlægsrammen var på forhånd meget snæver, og i det budgetforlig, som Venstre, Konservative, Socialdemokratiet, Radikale og Dansk Folkeparti i sidste uge præsenterede, blev der ikke penge til nye anlægsprojekter på idrætsområdet.

- Det er rigtig ærgerligt. Når det er sagt, havde jeg ikke forventet at få anlægspenge i store mængder. Vi har prøvet at italesætte til interessegrupper og bagland, at vi skal strække det ud over flere år. Der var ikke nogen, der troede, at vi startede spadestik i 2019. Der skal stadig laves lokalplaner og færdiggøres projekter, men derfor kunne det være fedt at få projekterne ind i budgettet. Det arbejde, der pågår nu i Idræts- og Sundhedsudvalget, er en ny og revideret idrætspolitik, og et af de værkstøjer i den er idrætsinvesteringsplanen, hvor vi virkelig får prioriteret de mange ting, som vi gerne vil, siger formand for Idræts- og Sundhedsudvalget, Hanne Kirkegaard (V).

Hug en hæl og klip en tå
Efter kommunalvalget sidste år blev der lagt væk på, at der nu skal mere fokus på idræt i kommunen, og derfor blev det nye politiske udvalg for idræt og sundhed oprettet. I forligsteksten for budget 2019-22 er alle anlægsprojekterne på idrætsområdet også nævnt, og Hanne Kirkegaard er fortrøstningsfuld omkring muligheden for at finde pengene på budgettet om nogle år, selvom der også her ligger nogle tunge anlægsprojekter, som færdiggørelsen af sundhedscentret.

- Erfaring har lært mig, at det er det lange seje træk. Nu har vi nogle år, hvor vi virkelig kan understøtte idrætspolitiken og få invoveret de frivillige. Når der skal bygges daginstitution, så er det hug en hæl og klip en tå. Vi har kun lige begyndt på arbejdet med idrætsinvesteringsplanen, men jeg vil gerne love, at det er noget af det første, som vi bliver færdige med i 2019, siger Hanne Kirkegaard, der nævner, at kommunen nu skal begynde at arbejde mere med fondraising.

- I vores udvalg skal vib ruge fondraiseren rigtig meget. Mange af vores projekter er betinget af, at vi kan få penge udefra. Man bliver nødt til at være optimistisk, det nytter ikke noget at sætte sig i et hjørne og være sur, slutter hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede