17. juni 2019
Den 37-årige mand fik en fængselsstraf ved Retten i Hillerød. Foto: Hans Jørgen Johansen
Den 37-årige mand fik en fængselsstraf ved Retten i Hillerød. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indbrudstyv efterlod hus smurt ind i blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrudstyv efterlod hus smurt ind i blod
Hillerød - 05. februar 2019 kl. 12:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var DNA-beviser, der fældede en 37-årig indbrudstyv, som er blevet idømt 40 dages betinget fængsel for et indbrud i en villalejlighed på Tamsborgvej. Det fremgår af dombogen.

arrow Læs også: Flere biler er kørt sammen

Ifølge dombogen forklarede manden, at han den 26. april sidste år, hvor indbruddet fandt sted, havde spist nogle piller og var blevet kørt til skadestuen af politiet.

Den 37-årige forklarede ved Retten i Hillerød, at han kun husker få glimt fra dagen, og han nægtede sig skyldig i at have begået indbruddet.

Da han forlod skadestuen i Hillerød, ledte han ifølge forklaringen efter sin taske, men han husker dog at have kastet en potteplante mod et vindue til villalejligheden, ligesom han kan huske, at han blødte fra sin hånd og »tågede rundt«.

Beboeren i villalejligheden kunne dog forklare, at hun var blevet ringet op af sin nabo, som havde set, at der var begået indbrud i lejligheden. En rude var knust, og der var blod »overalt«.

Den kvindelige beboer kørte derfor hjem, hvor hun kunne konstatere, at hele hendes hjem var gennemrodet, et skab var væltet, og der var blod over det hele.

Samtidig var en del af hendes ejendele stablet op i gangen i lejligheden, som om »det skulle hentes senere,« fremgår det kvindens forklaring. Blandt andet var en computer og en iPad pakket ned i en rygsæk.

Andre elektroniske effekter var ligeledes pakket ned, og der var taget nogle dyre ringe, en guldhalskæde, en apple boks, en google chromecast, udstyr til en grill, solbriller og et par læsebriller.

Kvindens forsikringsselskab krævede, at den 37-årige indbrudstyv skulle betale 108.000 kroner i erstatning efter indbruddet.

Størstedelen af erstatningskravet, nemlig omkring 60.000 kroner, gøres op i ting, der blev stjålet og ødelagt i forbindelse med indbruddet. Hertil blev erstatningen for skadeservice sat til 48.000 kroner.

Forsikringsselskabet gjorde nemlig rent efter indbruddet, og selvom rengøringen tog flere timer over to dage, fandt den kvindelige beboer alligevel blod i lejligheden efterfølgende.

En undersøgelse af blodet i lejligheden viste, at blodet matchede den 37-årige mands DNA-profil.

Den 37-årige var også tiltalt for forsøg på indbrud, hvilket han dog blev frikendt for.

For indbruddet i villalejligheden blev han idømt 40 dages betinget fængsel, 60 timers samfundstjeneste, ligesom manden skal betale de omkring 108.000 kroner i erstatning.

Retten tog ved strafudmålingen hensyn til, at den 37-årige er i behandling for stofmisbrug, ligesom at manden ikke tidligere er straffet for indbrudskriminalitet.

arrow Mand trådte direkte ud foran knallert så 15-årig væltede
05. februar 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:16
arrow Cyklist ramt af bil
05. februar 2019 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
arrow Stjal pung fra 88-årig
05. februar 2019 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:54

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede