24. oktober 2021
På huskeholdet arbejdes der både med pulstræning, men også bevarelse af kroppens muskelstyrke. Foto: Peter Bennett
På huskeholdet arbejdes der både med pulstræning, men også bevarelse af kroppens muskelstyrke. Foto: Peter Bennett
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Huskeholdet' træner igen: - Det har været fantastisk at komme i gang igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Huskeholdet' træner igen: - Det har været fantastisk at komme i gang igen

Hillerød Fodbolds hold for borgere med hukommelsesproblemer har holdt corona-pause, men nu er holdet tilbage

Hillerød - 13. maj 2021 kl. 10:30
Af Martin Warming

Hillerød Fodbolds træningshold for borgere med hukommelsesproblemer som demens og parkinsons er starter op igen efter en længere corona-pause.

arrow Læs også: Claus fik vendt op og ned på sit liv efter alvorlig sygdom: Nu hjælper han andre med at få mod på livet igen

"Det har været så fantastisk at komme i gang igen. Det har jeg virkelig trængt meget til," lyder det fra 64-årige Stig Pedersen, der fik demens-diagnosen i 2018.

Han og fem andre er deltagere på 'Huskeholdet', som er Hillerød Fodbolds puls- og styrketræningshold for borgere med hukommelsesproblemer.

Det er idrætsstuderende Tenna Brodersen, der står for de ugentlige træningspas, der består af forskellige slags puls- og styrketrænings øvelser.

"Vi bruger Hillerød Stadions faciliteter og den fantastiske natur omkring stadion, så vi er udenfor hele tiden," fortæller Tenna Brodersen i en pressemeddelelse.

64-årige Stig Pedersen fik demens diagnosen i 2018 og nyder at træne på Hillerød Fodbolds hold for borgere med hukommelsesproblemer. Foto: Peter Bennett

Holde hjernen frisk

Træningen består af øvelser på baggrund af hjerneforsker Ellen Gardes anbefalinger til træning af hjernen for at holde den så frisk som muligt.

Holdets mål er at øge deltagernes styrke, kondition, balance og koordination, fortæller Peter Bennett, der står bag holdet.

"Der findes ingen helbredende behandling for demens, men kombinationen af fysisk aktivitet, natur og socialt samvær kan være med til at mindske symptomerne på demenssygdom og parkinsons," siger han i pressemeddelelsen.

Huskeholdet træner hver torsdag klokken 10-11.15 på Hillerød Stadion. Efter træningen drikker man altid en kop kaffe. Man kan læse mere om Huskeholdet på www.hillerodfodbold.dk.

Hvis man lider af demens eller parkinsons, kan man tilmelde sig eller høre mere om holdet ved at kontakte Tenna Brodersen på telefon 21453963 eller mail tenna.brodersen@dgi.dk.

arrow Fællesskabet begynder i boldburet
19. juni 2021 kl. 05:12 Opdateret: kl. 09:36
arrow 44 fejrede juleaften i klubhuset på Hillerød Stadion
28. december 2020 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:26
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?