2. august 2021
Søren Støvring, direktør i Hillerød Forsyning, fik i 2017 1,85 millioner kroner i løn inklusiv pension. Foto: Allan Nørregaard
Søren Støvring, direktør i Hillerød Forsyning, fik i 2017 1,85 millioner kroner i løn inklusiv pension. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje direktørlønninger forarger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje direktørlønninger forarger
Hillerød - 07. januar 2020 kl. 05:12
Af Janne Mulvad

1,85 millioner kroner inklusive pension.

arrow Læs også: Formand efter kritik: Det har fyldt for meget

Så meget fik Hillerød Forsynings administrerende direktør Søren Støvring i løn i 2017. Selskabets affaldsdirektør, Peter Malta, fik 1,11 million inklusive pension.

Det viser en aktindsigt i lønningerne hos Hillerød Forsyning, som Rasmus Visby, der bor i Gadevang i Hillerød, har opnået.

Tallene lagde han på facebook torsdag aften, og det gav anledning til stor forargelse blandt borgere i Hillerød, og hans opslag blev delt og debatteret voldsomt, ligesom hans oplysninger om, hvor svært det har været for ham at få oplysningerne fra Hillerød Forsyning.

- Jeg vil selv lade fok vurderer om lønnen er i orden. Men hvorfor holder man det hemmeligt? Hvis direktøren er den wonderboy, og er alle de penge værd, så fortæl det dog, siger Rasmus Visby om sit opslag.

Bedst betalte i landet

Selv sammenligner Rasmus Visby lønningerne med lønninger i Århus Kommunes Affaldvarme, som dog ikke håndterer vand.

- Hillerød Forsynings direktør fik i 2017 kr. 1.849.802,00 i løn. Hvilket er 80 procent mere i løn end hans kollega i Danmarks næststørste kommune Aarhus. Og mere end både kommunaldirektøren i Hillerød Kommune får. Eller for den sags skyld vores statsminister, skrev han blandt andet på facebook.

- Affaldsdirektøren i Hillerød Forsyning fik kr 1.113.191,00 i løn. Hvilket er 44% mere end hans kollega i samme stilling i Aarhus Kommune. Formand for bestyrelsen i Hillerød Forsyning Viceborgemester Klaus Markussen fik kr. 185.128,00, hvilket er 55% mere end sin kollega i Aarhus. Og i følge Finans.dk placerer ham på top ti over de højst betalte affaldsformænd i Danmark, skrev Rasmus Visby.

Kan ikke sammenlignes

Klaus Markussen (V), formand for Hillerød Forsyning, mener ikke, man kan sammenligne med lønningerne i Århus Kommune, da Hillerød Forsyning varetager mange flere opgaver. Han skriver desuden i en udtalelse:

- Lønnen til den administrerende direktør for Hillerød Forsyning er fastsat af den tidligere bestyrelse i 2017 på ansættelsestidspunktet. Den nuværende bestyrelse har ikke fundet anledning til at ændre i direktørens vilkår. Honoreringen af direktøren ligger på et niveau, der matcher sammensætningen at de opgaver, der varetages af forsyningsselskabet.

Søren Støvring selv synes måske ikke overraskende, ikke at hans løn er for høj.

- Hillerød Kommune er gennem en rivende udvikling, der kommer mange mennesker til, og mange virksomheder bygger nyt. Hver eneste gang, der sker noget, er forsyningen med. Vi har også opført et splinternyt renseanlæg, en genbrugsstation og et nyt varmeværk. Vi har også indført ny affaldssortering. Det er investeringer på over en milliard. Det er noget, man kan mærke i vores driftsøkonomi, men det sker uden, at vi har haft en takststigning. I dag betaler forbruger et samme som i 2014. Det synes jeg er bedste eksempel på, at jeg i al ubeskedenhed er mine penge værd, siger Søren Støvring.

arrow Forsyning opsiger direktør og sløjfer firmabiler
14. august 2020 kl. 12:43 Opdateret: kl. 15:14
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?