27. juni 2019
Den 31-årige hjemmehjælper vikar var klædt i gråt tøj, da han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Hans Jørgen Johansen
Den 31-årige hjemmehjælper vikar var klædt i gråt tøj, da han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmehjælper fængslet for voldtægt af hjerneskadet kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmehjælper fængslet for voldtægt af hjerneskadet kvinde
Hillerød - 16. januar 2019 kl. 12:29
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 31-årig hjemmehjælpervikar fra Ballerup blev onsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for voldtægt af en 49-årig borger i Hillerød. Han blev varetægtsfængslet i 13 dage frem til den 29. januar.

arrow Læs også: Anklage: 32-årig voldtog delvist lam kvinde

Det var anden gang, at den 31-årige skulle møde i retten, for allerede tilbage i midten af december blev han fremstillet og sigtet for voldtægten, der skal være fundet sted den 4. december.

Den 49-årige kvinde lider af halvsidig lammelse og afasi, der nedsætter evnen til at anvende sproget. Den mest almindelige årsag til afasi er en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning.

Manden nægter sig skyldig, og han blev i december løsladt efter grundlovsforhøret, men sigtelsen mod ham, der lyder på voldtægt af den 49-årig kvinde samt at have misbrugt kvindens plejemæssige afhængighed til at skaffe sig samleje med hende, blev opretholdt.

Onsdag morgen blev dørene igen lukket i retten af hensyn til efterforskningen, og der blev nedlagt navneforbud i sagen, så både den sigtede og offeret er beskyttet.

Den 31-årige blev anholdt tirsdag formiddag, efter at politiet har efterforsket sagen den seneste måned. Inden dørene blev lukket, læste Michael Qvist dommerens beslutning fra retsmødet i december op.

Her fremgik det, at den forurettede har sagt enkelte ord som »bolle, bolle« og har forklaret personalet, at hun har haft sex med en fra hjemmeplejen.

Men retten har ikke kunnet udlede, hvor meget kvinden selv har sagt, og hvor meget der er blevet udledt af de halve sætninger, som kvinden har sagt til personalet.

Ifølge Michael Qvist er kvinden ikke i stand til at afgive forklaring i retten.

Senioranklageren forklarede desuden, at den 31-årig er blevet anholdt igen, fordi der er kommet nye oplysninger frem under efterforskningen af sagen, som ikke stemmer overens med det, som den 31-årige tidligere har forklaret.

arrow SOSU-vikar sigtet for voldtægt af 49-årig kvinde
13. december 2018 kl. 16:55 Opdateret: kl. 16:55

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede