25. september 2021
Hillerød ByForum skal være en platform på tværs af interesser for at styrke bymidten. Billedet her er fra Hillerød Slotsø Byfest 2016. Foto: Hans Jørgen Johansen
Hillerød ByForum skal være en platform på tværs af interesser for at styrke bymidten. Billedet her er fra Hillerød Slotsø Byfest 2016. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød styrker sin bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød styrker sin bymidte
Hillerød - 22. marts 2017 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich

Et nyt slagkraftigt samarbejde - Hillerød ByForum - skal bane vejen for Hillerød som både aktiv handelsby og en bymidte med masser af liv og puls til gavn for såvel ejendomsejere, erhverv og besøgende. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi vil ikke blot være et sted eller en by, hvor man handler. Vi vil have en by, der summer af liv. At der sker noget i gågaderne og på Torvet, og at byens historie som slotsby og købstad afspejles og opleves i byens rum og kvalitet. Et sted, hvor man har lyst til at mødes, siger borgmester Dorte Meldgaard (K).

Et af formålene er at sikre, at Hillerød er en af de 30 danske byer, der ifølge Institut for Centerplanlægning om 15 år har skilt sig ud som ekstraordinært attraktive byer.

Bag Hillerød ByForum står både Hillerød Kommune, bymidtens handelsliv og bymidtens ejendomsejere sammen med liberale erhverv, kulturen og frivillige. Foreningen har været mere end to år undervejs med indhentet inspiration fra flere europæiske storbyer.

Den nye bredt favnende offentlig-private forening får ros med på vejen af fremtidsstrateg Nils Elmark, stifter af Incepcion i London.

- Det, I laver her, er en platform, som gør, at folk rykker ind i jeres by. Det handler om at skabe øget værdi. Et eller andet sted skal værdien af Hillerød gå i vejret. Om fem år skal byen være mere værd, hvis man solgte den, end i dag, siger Nils Elmark.

Stemmer du til kommunalvalget i år?