16. december 2017
De tre mænd Thomas Mehr, Bo Lauenborg og David Nejrup er idemændene bag Ordstrømmen Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

De tre mænd Thomas Mehr, Bo Lauenborg og David Nejrup er idemændene bag Ordstrømmen Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød-startup vil indtage landets skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød-startup vil indtage landets skoler
Hillerød - 09. oktober 2017 kl. 13:11
Af Andreas Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musik Thomas, Sangmis og Rapmus kan snart blive navnene på folkeskolernes nye undervisere. De tre nye virtuelle lærer skal hjælpe skolernes mindste med at læse og skrive. Med sig har de en lang række sange og danse, der skal gøre de første skoleår lettere for børnene. Projektet hedder Ordstrømmen og er udviklet i samarbejde mellem Hillerød Musikskole og Hillerødsholmskolen.

- Det er et lokalt projekt, som vi nu gerne vil have til at vokse sig nationalt gennem den virtuelle del. I dette skoleår tester vi og får forhåbentlig skaffet de penge, som vi skal bruge til rigtigt at komme i gang. Derfra skal vi gerne være klar med en portal i skoleåret 2018-19, fortæller Bo Lauenborg, der er en af de tre mænd bag startup-projektet.

Målet med Ordstrømmen er at få børnehaveklasseelever til at få en solid grundforståelse for bogstavlyde og deres sammenhæng med bogstavformer. Det handler om at lære børn at læse og skrive på en lettere måde gennem et interaktive virtuelt univers.

- Den musikalske måde at lære på, med sang, rim og raps, giver børnene utrolig meget. De lærer hurtigere at læse, fordi de hurtigere kan sætte lyde sammen. Samtidig er det en social leg, hvor alle kan være med, siger Musik Thomas, der til dagligt går under navnet Thomas Mehr. Han har undervist i 25 år på Hillerød Musikskole og er idemanden bag de tanker, der nu er blevet til Ordstrømmen. For et lille år siden mødte han iværksætterne Bo Lauenborg og David Nejrup, og siden har tingene taget fart.

- Med Thomas prøver vi at skabe en virtuel musiklære, der kan integrere undervisningsmetoden i børnehaveklasserne. Det, I møder nu, er spiren til et produkt, som folkeskolerne i hele landet forhåbentlig køber og bruger om et par år, siger David Nejrup, der er tredjemanden i Ordstrømmen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk